oriolrius.cat

Des del 2000 compartiendo sobre…

Blue Screen Of Death – Pantallazo blau dels collons ;)

Reading time: 3 – 4 minutes

Seguint amb la saga d’articles sobre el ‘pindows’, com diu l’Ernest, per fer pujar l’audiència del blog 🙂 o com dic jo: ja vindran temps millors. Doncs bé tot llegint un article de la pcstats, una revista d’informàtica electrònica, he trobat un article que malgrat no parar de repetir obvietats diu algunes coses interessants sobre els ‘collons de pantallazos blaus dels pindows’: Crash Recovery – Dealing with the Blue Screen Of Death. No us flipeu amb el títol, com vaig fer jo, no explica res que sigui una solució perfecte però si que parla d’algunes eines i webs que ens poden arribar a superar situacions tan xungues com les BSOD (Blue Screen Of Death).

BSOD.gif

Per si no coneixeu l’anatomia de les pantalles blaves és important donar un cop d’ull a la primera part de l’article, almenys per poder identificar què és l’error, el bolcat de memòria, etc. Un cop sabeu quin és el codi d’error que se’ns dona en hexadecimal un parell de webs molt útils per indagar més sobre què carai vol dir l’error ens ajudaran molt:

  • TROUBLESHOOTING
    WINDOWS STOP MESSAGES
    la web és molt interessant perquè conté un munt de codis d’error amb bones descripcions del mateixos i el que és millor força actualitzats.
  • MSDN library la web oficinals dels mocosoferos on hi ha tots els codis d’error de les pantalletes, que com sempre acaben tenint unes descripcions igual d’inexplicites.

Pel que fa a les eines de les que us parlava, la primera que trobo interessant és Sysinternal’s autoruns, aquesta eina ens ajuda a solucionar els problemes que poden ocasionar programes que carreguen coses al iniciar el windows tan propis de M$ com d’altres fabricants. Així que compte amb el que feu amb ell, ja que podrieu fer algún disvarat. Però sovint va bé per accelerar l’arrencada del sistema i treure tota aquella brossa que al desinstal·lar no va acabar de marxar.

BSOD2.GIF

L’altre eina és propia de windows, però no la coneixa es tracata del MSCONFIG i serveix pel mateix que l’anterior, tot i que dona poca informació de les tasques que troba a l’inici, però ens permet arribar a un nivell més profund que el programa comentat anteriorment. En cas d’emergència pot ser molt útil. Per executar-lo l’únic que cal fer és anar a “incio->ejecutar…” i escriure “msconfig”.

BSOD3.GIF

Aneu amb compte amb aquestes eines, penseu que esteu jugant amb foc i us podeu cremar, però a vegades la vertiat és que ja no ve d’aquí.

Comments are closed.

Últimas entradas

Resumen 2023

Reading time: 14 – 22 minutes El 2023 comenzó con una sensación de renovación y optimismo. Tras un período marcado por la pandemia, este año se presentó como un lienzo en blanco, lleno de posibilidades y nuevas experiencias. Aunque el

Leer más »
Archivo