oriolrius.cat

Des del 2000 compartiendo sobre…

Repetidors GSM/GPRS/UMTS domèstics/SOHO

Reading time: 3 – 5 minutes

Sovint, sobretot la gent que viu en àmbits rurals, tenim problemes de cobertura amb els nostres telefons mòbils a casa, a l’oficina, a l’empresa, etc. Si consultem el tema a l’operador normalment ens diuen que no és viable ampliar la cobertura a la zona on sóm perquè no surt rentable o qualsevol altre motiu que ens tanca les portes a solucionar el problema.

repeater.jpg

Aquest problema malgrat viure al camp no l’havia patit massa, ja que visc a una zona força elevada i aconseguia cobertura de repetidors dels operadors força llunyans. Però al començar a treballar en dades això ja comença a donar alguns problemes importants. Així doncs m’he decidit a donar un cop d’ull al que comento al titol.

El que primer he trobat i que potser és més a l’avast és el material de la gent de xacom. Aquesta colla estan especialitzats en vendre modems gprs i d’altres similars. En el fons venen material de marca blanca remarcat com a xacom, especialment de la marca Siemens.

xacom.gif

Doncs bé Xacom té un aparell molt econòmic que és el CB-128 que malgrat ser un amplificador i no un repetidor es pot usar com a repetidor si connectem dues antenes una de recepció i una d’emisió encomptes de posar directament l’amplificador al connector d’antena del terminal mòbil. No és res de l’altre món però per donar cobertura a una habitació esta prou bé. Tot i amb això només és bi-banda i no soportaria UMTS. De fet, les especificacions no diuen res de GPRS però jo diria que si que hauria de funcionar.

Si busquem per internet podrem trobar el mateix dispositiu venut pel que jo diria que és el seu fabricant original Powertec Telecommunications. Concretament el model CB-128 a la seva botiga online costa uns 190$. als que caldria afegir el cost de les antenes que li volguem posar per millorar la senyal. Sovint amb això en tindrem més que de sobres per molts casos sobretot si parlem d’amplificar veu. Però per dades l’he trobat una mica limitat al no parlar de GPRS ni suportar UMTS.

Cal afegir però que tan Powrtec com Xacom, tenen repetidors propiament dits a les seccions corresponent del seu cataleg de productes. Perquè us feu una idea si parlem de sistemes monobanda i sense parlar de suport de dades, cosa que no vol dir que no funcionin, el cost està a partir dels 400$. Un repetidor per una nau podria costar uns 1000$ més antenes, així doncs per un cost raonable podeu tenir veu a la vostre nau sense cobertura.

andrew

Si voleu posar un repetidor més professional amb suport explicit de GPRS, EDGE, UMTS, etc. us recomano que us mireu els links que hi ha a: mobilecomms-technology.com. Concretament una boníssima empresa que es dedica al tema des de fa temps és Andrew és americana i molt usada arreu del món inclòs el nostre país. A la web anterior podeu trobar un resum del material que heu d’usar d’Andrew per montar un repetidor amb suport 2G, 2’5G i 3G: Andrew – Indoor and Outdoor Mobile Network Coverage and Capacity Solutions.

3 thoughts on “Repetidors GSM/GPRS/UMTS domèstics/SOHO

  1. Rogaria me llamaran o enviaran informacion urgente de las caracteristicas tecnicas y precios de los repetidores GSM que ustedes comercializan
    Atentamente
    Manel Pérez
    Tecnico comercial Fradia telecomunicaciones Vodafone empresas
    Telf 607736435

Últimas entradas

Resumen 2023

Reading time: 14 – 22 minutes El 2023 comenzó con una sensación de renovación y optimismo. Tras un período marcado por la pandemia, este año se presentó como un lienzo en blanco, lleno de posibilidades y nuevas experiencias. Aunque el

Leer más »
Archivo