oriolrius.cat

Des del 2000 compartiendo sobre…

Year: 2005

gyration – ratolins aeris

Reading time: 2 – 2 minutes

gyration-remote.jpg

Fa uns dies vaig descobrir uns ratolins i comandaments a distància per home theaters per controlar els punters sense la necessitat de tenir una superficie on recolzar-lo. Els videos de demostració i la pròpia web de Gyration donen la sensació de ser molt útils i precisós. Potser l’únic inconvenient que hi trobo és el preu, que malgrat ser una mica car no és un preu prohibitiu. Per tant, jo diria que és una bona opició a tenir en compte en certs entorns com els dels media centers basats en PCs, per exmeple el MythTV. Un altre detall que no m’acaba d’agradar és que per funcionar usa radiofreqüència concretament a la banda de 2.4GHz, espai de freqüència més que saturat per altres tecnologies. Com el wifi, bluetooth, re-transmissors d’audio i video, telèfons inal·làmbrics, etc.

gyration-mouse.jpg

Resulta que usen unen un mini giroscopi per posicionament de dispositius de baix cost, baix consum i molt petit. Amb això es controla els moviments que es fan en l’aire en el nostre dispositiu ja sigui un mouse o un comandament remot. La sensibilitat del giroscopi és només en dos eixos, així doncs només es tenen en compte els moviments exactament igual que si estiguessim recolzant-nos sobre una taula. Si voleu més detalls de com solucionen el problema de no estar recolzats ho podeu llegir a la pròpia web dels dispositius: Gyration Technology.

from Madrid

Reading time: 2 – 3 minutes

Doncs avui m’ha tocat treballar per Madrid, de fet, només he hagut d’actualitzar un movilpoint perquè disposi dels últims serveis que hem desenvolupament: recàrrega del mòbil, venta de targeta internacional i continguts de movilisto. Doncs bé la qüestió és que ja sóc a l’aeroport esperant per una reunió que m’he montat abans de tornar cap a Barcelona. Demà últim dia d’anar a treballar perquè el dilluns ja marxem cap a Panamà. Aquest cap de setmana toca celebrar el cap d’any. Per cert, he d’escriure un post passat el cap d’any ja que segur que ningú imagina on anirem aquest cap d’any. Jo diria que és el lloc més original que hi ha per passar un cap d’any, almenys a mi no se m’hagués acudit mai anar a fer-hi una festa.

També us volia comentar que al centre de Madrid la cobertura UMTS és patètica amb la meva VRA i que sovint només disposava de GPRS i amb qualitat pèssima. Ara mateix sóc a Barajas connectat amb UMTS i sembla que va prou bé comparat amb el centre de la ciutat. També volia afegir un comentari que sempre em fa un colega quan va a Madrid i que jo avui reitero: a Madrid tot és molt gran, però molt,eh!?. Tot té com un rotllo majestuós molt raro solemne. Hi ha moments en que fins hi tot entens perquè ens diuen provinciants 😉 tot i que jo hi he d’afegir que i orgullós.

madrid-gran.jpg

Aquesta és la meva petita crònica des de Madrid, on com diuen els catalans del món dels negocis tots els negocis són grans i importants. Pel que fa a la nostre màquina he de reiterar que és cert ja que hem venut força més que a Barcelona. Tot i que també hi han hagut moltíssimes més incidències i més greus que no pas a Barcelona. Si tot va segons tinc previst dissabte us faig un miniresum del projecte movilpoint.

Nadal i Sant Esteve :'(

Reading time: 2 – 3 minutes

No oblideu llegir quina hora és ara, o sigui, a quina hora esta escrit l’article… si nois són quarts de tres de la matinada i estic al llit amb el portàtil i dos ulls com a dos plats. Insomni??? no que va… simplement que encara arrossego les meves angines, mocs i mal de cap. La Daphne s’ha cansat de que no la deixi dormir i se n’ha anat de festa amb les seves amigues i jo bàsicament no puc dormir perquè estic tan congestionat que quan m’estiro se’m tapa el nas i m’ofego, llavors, lògicament em desperto. A més són tan pesadet amb la tosseta que jo mateix em canso d’aguantar-me cada 2×3 estic tossint i ja no sé què prendre perquè pari de tossir. Però el més trist és que de tan mocar-me ara mateix ja em surt sang dels dos forats del nas. Quin quadro,eh!? buffff! fa tants dies que dura el tema que ja no puc més. Lo trist és que no estic malament del tot, o sigui, que avui he anat al menjar familiar i demà al que toca. Tinc gana i ho passo bé, però després quan arriba l’hora de descansar. Haig d’aguantar el silenci que m’acompanya i que només es trenca per la meva pròpia orquestra: tos, mocs, onomatopeies queixant-me de tot… tot un espectacle.

Bé doncs espero que no tots tingueu un nada i sant esteve tan perro com el meu, ja que jo com veieu les estic passant una mica putes. Encara em queda el consol que d’aquí 7 dies marxo de vacances, però no vull ni imaginar-me que ha de ser passar més de 12h en un avió en l’estat que estic ara mateix. Tot i que si d’algo estic segur és que al baixar de l’avió i notar el clima tropical em llençaria de cap a les calentones aigües del carib i se m’oblidarien totes les malalties i totes les mandangues que tinc. Només us diré una cosa als que em coneixeu, estic tan fomut que m’he deixat que la Daphne em fes acupuntura i ja sabeu que jo no em deixo clavar una agulla ni després de beurem una ampolla de whisky, jo diria que el detall ja ho diu tot. Quin article més estúpid que m’esta quedan, a més no crec que a ningú l’interessi la meva tos i mal de coll, però ara mateix no trobava res millor a fer que ser una mica endogamic al meu blog.

iPod photo 60Gb

Reading time: 1 – 2 minutes

ipod-photo-60.jpg

Ja en sóm un més a la família. Degut a que fa un parell de setmanes a la Daphne li van robar el archos gmini 400 que li havia regalat al gener d’aquest any. Doncs bé com a regal de ‘reis’, una mica avançat però això ve quan ve. Li he comprat un iPod photo de 60Gb de moment poc us puc explicar del trasto només que l’he connectat al linux fa una estona i he vist que porta dues particions una no buida i una altre en format FAT32 on hi ha un arbre de directoris força intuitiu, posteriorment he instal·lat a la gentoo el paquet: app-pda/ipodslave. Que em permet des de l’amarok poder gestionar la música del ‘catxarro’. De moment poca cosa més ja us aniré explicant cosetes…

Camió amb cresta

Reading time: < 1 minute

No us perdeu aquest camió amb una cresta de gallina que em vaig trobar avanç d’ahir quan anava a dinar sortint de la feina. Això si que és fricki i la resta són tonteries…

camio-cresta.jpg

mini-switch 5ports ethernet alimentat per USB

Reading time: 1 – 2 minutes

mini-switch.jpg

Fa temps que busco just això. Un switch ethernet al que no li calgui font d’alimentació externa. Per exemple, que s’alimenti a través del port USB i que sigui molt petitó i lleuger. Ja que sovint em faria molt de servei. La qüestió és que no el trobo enlloc que no sigui els EUA i entre els ~45$ que em volen cobrar si li sumem els ports, em surt caríssim. Si algú sap on aconseguir això o algún equivalent de la idea que comento a un lloc més proper i econòmic que m’avisi.

Per cert, el dispositiu que us comento l’he trobat a l’store de yahoo. Quina ràbia fa saber que hi ha gadgets que et solucionarien la vida i no saber on comprar-los sense que et costin una fortuna. Si és que no es fan malbé pel camí com m’ha passat algún cop en llibres comprats a Amazon, per exemple.

no em trobo

Reading time: 1 – 2 minutes

Podria dir que no em trobo bé i que ahir vaig haver de marxar de la feina i anar-me’n al llitet perquè em trobo fatal. Però la veritat és que després de no dormir en tota la nit i de tenir uns mal sons que cada cop que tenia consciència d’ells em desorientaven més. La frase que defineix el meu estat ara mateix és: no em trobo.

És curiós l’habilitat que tinc per posar-me malalt sempre per aquestes dates, de petit ja recordo que em passava i sense anar més lluny l’any passat vaig passar el cap d’any al llit. Tot i que l’únic que espero aquest any és que el dia 2 ja estigui al 100% ja que compto els segons per desapareixer d’aquí i prendrem unes merescudíssimes vacanes.

enfermo.gif

GTK i PHP

Reading time: 1 – 2 minutes

Em sembla que va ser l’Oriol que un dia em va parlar sobre programar aplicacions PHP que usen les llibreries GTK, amb tot el que això implica. O sigui, poder programar aplicacions d’escriptori en llenguatge PHP. Si sabeu programar en PHP us recomano que li doneu un cop d’ull ja veureu com en un moment sou capaços de fer miracles fora del navegador. Us sortiràn unes GUIs que no us creureu que les heu fet voslatres i menys en PHP. A més del phpGTK hi ha una eina que es diu gnope que ens permet fer fins hi tot instal·ladors de les eines que programeu, tan per Win, Linux i Mac OS X. La veritat és que a mi la idea m’ha encantat.

deployment.gif

MVC i PHP

Reading time: 4 – 7 minutes

Com molts sabeu jo no sóc informàtic ni pretenc ser-ho, ara com jo sempre dic, als telemàtics se’ns pre-suposa que sabem informàtica. Alguns diuen que saber programar no és saber informàtica però jo crec que almenys si saps programar algo d’infomàtica saps. Així doncs entre tot aquest dilèma que m’he montat per dir només que, fins no fa massa anys no havia sentit a parlar del sistema de programació MVC (Model Business, View i Controller). Potser algú recorda que fa molt de temps vaig publicar un article on recomanava la web d’en Tony Marston. Doncs aquí van ser on per primer cop vaig coneixer una mica a fons tot aquest tema.

Malgrat no ho necessito per res en especial fa uns dies vaig pensar que seria bona idea aprofundir una mica més en aquest tema del MVC i he estat llegint una miqueta sobre el tema. Com que el llenguatge de programació que més uso és el PHP vaig buscar informació de frameWorks que implementessin el model MVC sobre aquest llenguatge que en principi no implementa per defecta una estructura MVC. Perquè us feu una idea en aplicacions ASP (Applications Service Provider) el sistema MVC per excel·lència és els servlets de Java, per exemple, la implementació Tomcat. Pels que conegueu millor el tema que jo és el que en java en diuen struts. Si algú de vosaltres ja ho coneix i vol una implementació dels mateixos feta en PHP us recomano que us mireu el phpMVC.

Com us comentava abans tot això ho vaig descobrir a fons a través d’en Tony i ell mateix té un document que crec que és molt bo, que explica com implementar un model MVC directament sobre PHP sense passar per un frameWork concret. El document en qüestió es diu The Model-View-Controller (MVC) Design Pattern for PHP. Si com jo abans d’atacar documents com aquest heu de fer una intro al tema, la documentació de Java sobre el MVC i els struts jo diria que és molt bona. Concretament us recomano els següents capitols:

Un bon dibuix perquè veieu pels que no us soni de res el que dic, que el model és molt útil:

web-tier8.gif

Des de la documentació d’Oracle sobre els models MVC he trobat un gràfic que aplica la teoria exposada en el gràfic i documents anteriors des d’un gràfic aplicat directament a explicar les sigles MVC:

mvc.jpg

Tornant al tema PHP hi ha molts més frameworks i webs que parlen d’MVC sobre aquest llenguatge. Però potser els que més bona pinta m’han fet, sense haver tingut la sort de poder-los provar amb calma i tranquil·litat, són els que us poso a continuació:

  • phpMVC com us he comentat abans jo diria que és un dels frameworks que implementen MVC més complerts, sobretot perquè en la capa d’accés a dades i en la capa de presentació suporta llibreries tan conegudes com: PEAR, phpLIB, Smarty i moltes d’altres. Com us he comentat és una implementació directa del model struts que usen els servlets de java.
  • cakePHP jo diria que és la llibreria MVC perfecte per programar ràpidament una aplciació sense tenir una curva d’aprenentatge que es dilati massa en el temps.
  • WACT (Web Application Component Toolkit) també té pinta de no ser massa complicat i jo diria que esta prou bé. Sembla que esta pensat perquè no ens perdem a l’hora de programar aplicacions segures. Però no veig massa clar quines carències té. Potser la petita comunitat d’usuaris?

Com que sobre aquest tema no en sé gaire més, us remeto a una discusió que he trobat en un forum que sembla prou interessant i de nivell. A més molta gent hi parla amb coneixement de causa, cosa que és d’agraïr, Tired of non-standards? Take a look. si aquesta us sembla poc concreta, una altre: PHP Frameworks.

Si algún dels lectors que sigui informàtic, o que senzillament, en sapigue molt més que jo i ens pot donar eines per mortals per dominar aquestes tècniques encantat de mirarme-les.

grabant converses telefóniques

Reading time: < 1 minute

Tornat al vell sistema telefònic (PSTN, POTS, RTB, RTC, etc) només volia adjuntar un document en format .pdf que explica com montar-nos un sistema molt senzill per grabar les converses telefóniques del nostre telèfon de tota la vida. Obviament aquest problema amb la VoIP és infinitament més senzill de solucionar. Però com que m’han preguntat tantes vegades com fer això he pensat que aquest document podia ser molt útil.