oriolrius.cat

Des del 2000 compartiendo sobre…

CeBIT 2008

Reading time: 4 – 6 minutes

Aquesta setmana he estat de dilluns a divendres a Hannover a la fira del CeBIT. Des del 2005 que no hi anava i la veritat és que he de reconeixer que la quantitat d’expositors ha baixat una mica i els regalets dels mateixos també…hi hi hi! què catalufo que ha sonat això El que si que he de confessar és que mai m’havien convidat a una festa espanyola i això que com sabeu hi hem anat fins hi tot com a expositors a la fira. Doncs bé, per gentilesa de Comms Mundi varem assistir a una singular festa espanyola dins la fira. Fins hi tot amb sevillanes i truita de patates, això si le gambetes de galicia destacaben per sobre de tot això.

Parlant de tecnologia, doncs bé, alguna que altre coseta interessant he trobat. De fet, pel que fa a temes de kioskos i de digital signage que és el que m’interessa per movilpoint hem entrat en contacte amb moltíssims fabricants xinesos, coreans i taiwanesos. Per cert, m’ha encantat trobar-me una placa base d’MSI que permet treballar amb un dual core 2 a 70º de temperatura sense problemes. Més que res perquè estava una mica cansat de comentar a alguns integradors del nostre país que això era possible i ells em deien que ni en broma. Doncs aquí esta la prova, dins del forn podeu veure la placa base amb la CPU al 100% i la gràfica treballant al màxim com si res.

mainboard.png

També val la pena que li doneu un cop d’ull al producte de la gent de Comms Mundi malgrat pels tècnics és un producte a priori poc atractiu he de dir que després de la gran utilitat que estic trobant als software appliances crec que és un producte que a moltes empreses els aniria molt bé tenir. Potser el que menys m’agrada és el seu model de negoci i no estic massa d’acord en la forma que tenen de vendre el producte però això no treu que la fidelitat de la GUI cap a les ordres i aplicacions linux que porten per darrera facin que me’l miri amb bons ulls. De fet, el producte es mereix tot un article per ell mateix. Però m’agradaria escriure l’article si algún dia tinc oportunitat de provar el producte en calma i no pas després de la llarga demo que en vaig veure al CeBIT.

Una altre cosa que em va fer il·lusió va ser poder-me fer una fotografia amb el famós datacenter portàtil de Sun malgrat que la versió que varen portar al CeBIT era una mica descafeinada impresiona veure tanta tecnologia junta dintre d’un container. Fora d’aquesta anècdota Sun no tenia res massa destacable per la fira. Cosa que no puc dir d’IBM que als pavellons d’storage tenien equips realment impressionants dins d’un estand inmens.

sun-trailer.png

ibm-storage.png

Al linux park hi havia empreses tan interessants com Zimbra que no fa massa temps va ser adquirida per Yahoo!, doncs bé el meu principal interés al veure el seu estand va ser buscar el logotip de Y! per algún racó però no el vaig saber veure, cosa que em va sobtar moltíssim. També al linux park per primer cop vaig poder veure en directe un OLPC. Realment té molt bona pinta i espero que la iniciativa acabi tenint molt d’èxit.

olpc.png

Per no pedre el meu espirt geek he de destacar les copeticions de robótica que hi havien organitzades entre escoles de Hannover, realment dona gust veure el jovent usant linux per fer aquests enginys tan elavorats i sofisticats. Tot un plaer disfrutar de l’espectacle.

robots.png

Es podrien destacar moltíssimes altres coses, però com sempre si voleu un review amb cara i ulls de la fira aquesta no és la vostre web, ja que sempre tinc una visió molt particular de les coses i que sovint no és massa populista. O sigui, que m’agrada fixar-me en allò que m’interessa a mi i no pas a la majoria dels mortals. Però per això ja teniu webs molt ben fetes que donen la visió que jo no dono.

Comments are closed.

Últimas entradas

Resumen 2023

Reading time: 14 – 22 minutes El 2023 comenzó con una sensación de renovación y optimismo. Tras un período marcado por la pandemia, este año se presentó como un lienzo en blanco, lleno de posibilidades y nuevas experiencias. Aunque el

Leer más »
Archivo