Oct 17

Screencast 0x01 – Com funciona OAuth?

Reading time: 1 – 2 minutes

Després de la primera prova pilot amb el tema dels screencast presento aquesta altre entrega en la mateixa línia de la primera però amb un tema una mica més interessant i difícil d’explicar. Per si no ús sona de res OAuth, comentar que és un sistema d’autorització d’accés a una API per part d’aplicaicons i d’aplicacions web. Compte, en si mateix OAuth no és un sistema d’autenticació sinó d’autorització, si no teniu clars aquests conceptes: wikipedia: authentication vs authorization.

Bé ja em comentareu si algú ha pogut entendre algo, he de dir que m’hi he esforçat força en simplificar el tema i no ha estat fàcil fer-ho.

Oct 14

Screencast 0x00 – Com funciona el SMTP?

Reading time: 2 – 3 minutes

Tal com vaig comentar en el post del desè aniversari en aquesta temporada intentaré convertir moltes de les publicacions que faig en forma de podcast a un format d’screencast. Per tal de fer això ja fa uns mesos que he estat jugant amb la Wacom Bamboo. De fet, la primera prova que he fet pel podcast és el video que publico en aquest post i que alguns ja heu vist a través de youtube. Es tracta d’un video que parla sobre com funciona el protocol SMTP.

Algunes persones m’han comentat que li troben a faltar musiqueta de fons mentre parlo, de fet, és un tema que tinc molt en compte de fer. Malgrat això la post-producció dels videos que gravo és el que més em molesta de fer així doncs si algú s’anima a col·laborar serà benvingut perquè a mi és la part que menys m’agrada, es nota que per mi el món multimedia és només un mitjà, oi?

Bé doncs, si teniu algún suggeriment d’on treure música creative commons per acompanyar els meus monòlegs aviseu. Ja que fins que no tingui algo clar segurament ho continuaré publicant amb el format que he fet aquest primer pilot. Obviament estic obert a mil altres suggerències, tot i que la tònica serà la de sempre. És a dir, contingut molt tècnic i notes orientades a gent a perfil geek. Potser aquesta primera nota serà la més light ja que només la vaig fer per provar.