10/12/2004

Flaixejar un wrt54g amb boot_wait per tftp

Filed under: wireless, linux, gadgets — pof @ 2:45

Avui m’he vist en la necessitat de flaixejar un Linksys wrt54g per tftp, buscant a google hi ha 40.000 pàgines que expliquen com fer-ho, però cadascú ho explica d’una manera, aquí va el procés que jo he seguit basant-me en aquestes instruccions.

Partim de la base de que tenim el bootwait activat al linksys, sino tot això no servirà de res. Per activar el bootwait s’han d’executar les seguents comandes:

nvram set boot_wait="on"
nvram commit

D’aquesta manera si algún dia no ens arranca el firmware que tinguem instal·lat el linksys s’esperarà 5 segons al arrancar (amb el led de “diag” o de “power” parpadejant, segons el model) amb un servidor de tftp esperant que li enviem una nova imatge.

Per enviar-li la imatge he utilitzat el atftp. Primer connectem el linksys directament a la tarjeta de red amb un cable creuat, seguidament (sense endollar el linksys a la corrent) executem les següents comandes:

# atftp
tftp> connect 192.168.1.1
tftp> verbose
Verbose mode on.
tftp> trace
Trace mode on.
tftp> timeout 3
tftp> status
Connected: 192.168.1.1 port 69
Mode:    octet
Verbose:  on
Trace:   on
Options
 tsize:   disabled
 blksize:  disabled
 timeout:  disabled
 multicast: disabled
Last command: timeout 3

a continuació endollem el linksys a la corrent, i quan la llum de diag (o power) comenci a parpadejar enviem el fitxer amb la comanda ‘put code.bin‘, on code.bin (s’ha de dir aixi!) és el firmware que volem instal·lar; jo he posat un hyperwrt. Si hem fet el procés prou ràpid (només tenim uns 3-4 segons de marge) veurem que el fitxer s’envia:

tftp> put code.bin
sent WRQ <file: code.bin, mode: octet <>>
[...]
sent DATA <block: 6595, size: 0>
received ACK <block: 6595>

i al cap d’uns minuts, ja tindrem el nostre linksys flashejat de nou :)

Comments »

No comments yet.


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI


Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>

(required)

(required)


© 2004 Pau Oliva