Sep 11

Primer enllaç wifi a base de Nesquik a Torrelavit

Reading time: 1 – 2 minutes

Tal com s’explicava a comesfa, el nostre mestre de les manualitats en Toni amb la incalculable ajuda del Jordi tal com explica el Toni al seu propi blog s’han currat una anteneta a base de Nesquik. Així que ja hem substituït un dels colls de d’ampolla que teniem a la xarxa per un enllaç tipus g que de moment rendeix a 36Mbps.

UPDATE 14/09/2005: ja teniu més fotos del procés de l’antena Nesquik penjades per si us pot ser útil i/o curiós veure-les.

Aug 08

re-numerant la xarxa wifi de Torrelavit

Reading time: < 1 minute

Malgrat la gent de guifi.net s’ha currat molt el tema del WDS per montar la xarxa mallada qeu tenen (mesh) a Torrelavit no tenim prou nodes com per montar una infraestructura d’aquest estil i el fet de tenir gran part de la xarxa via cable i no via wifi encara la fa més particular. Així doncs, no hem heredat el seu sistema de capa 2 però si el de capa 3. Aquí teniu el nou pla d’IPs que estem aplicant a la xarxa de Torrelavit.

Aug 01

Ampliem ePineda…

Reading time: 1 – 2 minutes

Gràcies al curro del Toni, el Jordi i el Xavi. Aquest últim el nostre nou usuari a la xarxa sense fils de Torrelavit. Ampliem infraestructura a la part de la xarxa de la Pineda. Concretament ara ho fem a la Pineda vella, o sigui, que ja tenim les dues pinedes cobertes amb aquesta nova incorporació. Al blog del Toni, podeu veure una post d’aquesta notícia.

antenamadro.jpg

El nou mapa de la xarxa de Torrelavit queda així:

May 29

Unim eBosc i ePineda (quasi 1km)

Reading time: 2 – 3 minutes

Segur que ja esteu al corrent de que eBosc esta més viu que mai, això ho hem confirmat aquest cap de setmana unint-lo amb ePineda. Em fet un enllaç estable de quasi 1km (998m) entre la casa del Jordi (carrer del Bosc) i la del Toni (carrer Canigo, a la pineda). Aquí podeu veure el Toni col·locant aquest ’empalme’ al màstil de l’antena de TV per tenir de forma definitiva l’antena directiva (14dB) que enllaça amb l’omnidireccional (7dB) de casa del Jordi:

Realment en Toni s’ho ha currant fent fins hi tot un PoE casolà:

poe.jpg

Com no, una foto aerea del poble on es veu per sobre d’on està passant l’enllaç. Realment una passada,no?

També aprofito el post per comentar-vos que ja he instal·lat una nova placa base al meu servidor i de la xarxa eBosc+ePineda. Amb això espero solucionar definitivament els problemes que porto arrossegant amb aquest tema. Ara hi ha un PIV Centrino a 2,4GHz amb quasi 1Gb de RAM i +500Gb d’HD. Gràcies Byteman pel material, quan es té pressupost reduit val la pena tenir amics que t’ajudin a solucionar problemes d’aquests. A més també l’hi he instal·lat la targeta FXO per l’Asterisk tot i que encara no l’he configurat però això és qüestió de dies ;). Com podeu veure aquest cap de setmana n’hem fet molta de feina i a més encara ens ha sobrat temps per ser sociables…

May 23

Ampliant la xarxa eBosc i més proves de cobertura

Reading time: 2 – 3 minutes

Aquest cap de setmana ja hem ampliat la xarxa d’eBosc amb un nou node que dona accés al a xarxa a 3 nous punts, dels quals dos ja estan operatius.

Aquí em podeu veure fent més proves de cobertura des de la teulada de casa del Toni. Tanta història quan amb l’antena interna del portàtil aconseguia un enllaç de quasi 1km i el coi del linksys necessitava una antena amb 14dB per fer el mateix enllaç.

Després per tal de fer més proves des d’altres punts de la teulada varem construir l’antorxa… el gran invent fet amb el màstil del parasol que tenia a la terrassa. Com podeu veure l’invent consisteix en posar l’ap i l’antena enxada a la punta del mastil del parasol. Qui li havia de dir a aquell parassol que serviria per això?

antorxa.jpg

En aquest mapa de la vista aeria es poden veure els punts que em deixat operatius aquest cap de setmana. En color balu hi ha marcades les zones que estan cablejades i en color groc les que s’accedeix per wireless a la xarxa eBosc.

mapa.jpg

Espero rebre aquesta setmana la placa base i la CPU a 1,7GHz que m’ha aconseguit el Jordi i poder tornar a montar al meu servidor com deu mana i amb la targeta de l’asterisk per fer més cosetes interessants. Ja que ara no tinc workstation ja que esta fent de server. Així que ben aviat tornarà tot a la normalitat i millorarem una mica la infraestructura de servidors. Tot això són problemes que encara arrosso de la petada que em va fer el HD fa unes setmanes, que resulta que finalment va acabar sent culpa de les controladores IDE de la placa base…buf!!! sembla la història de mai acabar.

Apr 19

Proves de cobertura per Torrelavit

Reading time: 1 – 2 minutes

Ahir varem estar fent proves de cobertura per diferents punts del poble per una possible amplicació de la xarxa eBosc a tot Torrelavit. Concretament estan pendents de connectar-se a la xarxa 6 persones més. Així ja seriem unes 13 famílies connectades.

Perquè us feu una idea de que significa això sobre el terreny:

Les proves les varem fer el Jordi i jo, però quan estabem provant la cobertura des de dalt de la creu (a pendre pel sac de casa meva, però amb visió directa) ens varem trobar al Xavi que se’ns va afegir una estoneta:

Les proves tot un èxit, varem encarar malament les antenes de casa meva, ja que no sabiem exactament on queien els punts on fariem les proves. Però malgrat això arribabem amb senyals de -84dB (aprox) o sigui, que si encarem bé les antenes és fàcil aconsegui un -70dB i algo millor fins hi tot. Ja que entre les antenes hi ha visió directa.

Aug 19

nova direcció

Reading time: < 1 minute

Hola soc l’albert junqué i us informo q me canviat la direcció
del correu electronic,ara es diu (coupe_74,el motiu mira no sé ja feia
temps q me la volia cnviar i ara a sigut el momen. aixi doncs q ara soc el
coupe,ok!

ara tinc un dupte,al canviar-me la direcció hi haura algun problema
alhora de rebre els correus de la xarxa ebosc?

merci a tots

May 18

Software P2P

Reading time: 1 – 2 minutes

Què tal ‘bosquencs’? 😉 fa unes setmanes q no sé pq el meu
client de P2P va molt lent baixant coses, però molt tant… que quasi no
baixa res… jo uso un client q es diu mldonkey q tot i q el tinc
instal·lat en linux, tb té la seva versió per win. Malgrat
no és senzill d’usar el q té de guapo és q és
client de moltes les xarxes P2P: donkey, bittorrent, soulseek, overnet, etc. jo
comparteixo uns 7000 fitxers a la xarxa en total uns 120Gb, però tot i
amb això la cosa va molt lenta…

Com ús va a vosaltres el tema? aconseguiu baixar coses? quins clients
useu? quants fitxers compartiu aproximadament? ja m’explicareu les vostres
experiències a veure si entre tots ajustem bé aquesta xarxa.

May 06

ULL NOIS

Reading time: < 1 minute

No se si heu rebut un mail, dirigit a:

bosc@joor.net de part de:
martacar1@hotmail.com
jehu@delfin.retecal.es

doncs, porta un adjunt amb virus, jo ja ho he comprobat, el que passa es que
no se qui son, algu te una idea de qui pot ser, ehhhh!!!

com puc fer que per a mi no existeixin aket parell?

es que n’he rebut varius, que ja els havia borrat i al veure la insistencia
de varius dies, doncs al final n’he obert un, i he vist que tenia virus, lo que
suposo no ha passat res, ja que no l’he descarregat al ordinador.

saludetes a tots/es