oriolrius.cat

Des del 2000 compartiendo sobre…

OpenVPN roadwarrior over PROXY

Reading time: 2 – 4 minutes

Com ja sabeu fa uns dies em vaig montar un sistema per poder anar pel món amb el portàtil i connectar-me a la xarxa interna de casa, des de qualsevol lloc. Doncs bé hi ha llocs on no tenim una sortida a internet sinó que aquesta és a través d’un proxy, a vegades fins hi tot autenticat. Fins hi tot ens podem trobar en que no tenim ni DNS a la xarxa en la que estem sinó que tot es fa a través de l’HTTP PROXY.

Doncs bé quan ens ho posen tan difícil també podem usar l’OpenVPN per connectar a casa i fins hi tot navegar per internet a través de la xarxa de casa disfrutant de tots els serveis de la xarxa i no amb els ports ‘capats’ com ens obliga el proxy/firewall de torn. L’únic que cal és modificar la configuració del client d’OpenVPN per poder sortir a través del proxy de torn contra el port del servidor de l’OpenVPN que tenim a casa.

Al document on explicava com connectar-nos per VPN a casa, sent nosaltres roadwarriors, vaig posar el servidor al port 443/TCP. Doncs ara veieu el motiu, la idea és que si el servidor esta en aquest port el servidor proxy ens deixa passar a través seu per connectar-hi pensant que on connecteu és una web segura (HTTPs), al accedir a un servei xifrat el proxy/firewall no poden inspeccionar els paquets que passen a través seu i podem establir la VPN usant com a protcol de transport el SSL.

A continuació encomptes d’ensenyar-vos una connexió real amb un proxy d’una empresa el que faig és usar un proxy públic dels que hi ha per poder navegar de forma anònima per internet. Si en voleu una llista la podeu trobar a: llista pública de proxies. Concretament per la configuració de prova jo he usat el 194.80.193.161 pel port 8082. Així doncs al fitxer de configuració del client he afegit:

http-proxy 194.80.193.161 8082

Per disimular encara més el rastre de la vostre VPN podeu usar les següents comandes i el firewall en qüestió, ni tan sols olorarà que monteu una VPN:

http-proxy-option VERSION 1.1
http-proxy-option AGENT "compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1"

Molt senzill,oi? si el proxy és autenticat podeu consultar el man openvpn les comandes per enviar l’usuari i el password. A mi de moment no m’ha calgut.

Apa doncs ja poden anar posant servidors proxy i firewalls que nosaltres ens les continuarem empescant per sortir a internet com deu mana i no pas reduint internet al servei de web. Que tot i ser dels més usats sempre és limitadíssim.

Últimas entradas

Resumen 2023

Reading time: 14 – 22 minutes El 2023 comenzó con una sensación de renovación y optimismo. Tras un período marcado por la pandemia, este año se presentó como un lienzo en blanco, lleno de posibilidades y nuevas experiencias. Aunque el

Leer más »
Archivo