oriolrius.cat

Des del 2000 compartiendo sobre…

Desaparegut… i petit review del portàtil, servidor i la vida en general

Reading time: 5 – 8 minutes

Tinc pendent parlar-vos de mil coses que he après, que he fet i que he tocat durant aquest munt de temps que no he pogut escriure al blog. En poques paraules he estat vivint a l’oficina des d’abans que sortís el sol fins que feia una bona estona que ja era amagat. Sort que el resultat final de tanta feina té una bona recompensa, un munt d’aplicacions per movilpoint que realment per primer cop a la vida em fan sentir orgullós de la feina feta.

Així doncs, ja no només ús he de parlar del meu nou portàtil sinó també del servidor HP que m’he comprat, un HP ProLiant ML110:

  • Dual Xeon 1.8GHz
  • 4Gb de RAM
  • 160Gb SATA

La idea és que faci de substitut a l’actual Celeron a 2.4GHz amb 1Gb de RAM i 1.3Tb de disc. Aquest el posaré com a firewall i hi instal·laré el pfSense. Que ja tinc a casa d’uns quants clients i a la feina i va molt bé.

Per altre banda, durant aquests dies he anat arrossegant dos portàtils el nou i el vell tot aprofitant cada un dels segons que tenia lliures per fer la migració del que tinc en el vell cap al nou.

Encara queden mil coses al portàtil nou per configurar però escencialment ja tinc el que necessito per treballar. Hi ha alguns detalls que no m’acaben de fer el pes però què hi farem. Em refereixo sobretot per com es comporta algún hardware amb linux, per exemple, si carrego el driver d’nvidia per les X‘s després no puc tornar a la consola. Això si la majoria de coses em tenen més que enamorat. No té nom veure la Gentoo compilant amb dues CPUs a 2.2GHz i 4Gb de RAM… això vola!!!! per no parlar de poder tenir: dos firefox, l’evolution, 2 màquines virtuals amb Ubuntu fent feina, el client de last.fm, l’OpenOffice, el ZendStudio i l’Eric4, la consola tot obert a la vegada i ni tan sols notar que la màquina perd una mica de velocitat. Ah! i encara tenir 1.5Gb de RAM lliures. Recomano que ho proveu.

Una altre cosa a la que no estava acostumat és a tenir una gràfica com deu mana. Concretament tinc una nVidia GeForce 8400M GS, ara mateix estic escribint aquest article amb una pantalla de 17″ conectada al portatil i amb un escriptori amb Xinerama. O sigui, dues pantalles fent d’escriptori una a 1280×800 (portàtil) i l’altre a 1280×1024 (externa) obviament amb 32bpp. Per si això fos poc ja m’he demanat dues pantalles Samsung de 22″ una que tindré a l’oficina i l’altre per casa, ambdues són idèntiques així podré tenir tot configurat igual a un lloc i a l’altre. O sigui, la pantalla externa a 1600×1080 i l’altre com la tinc ara.

Comentar que la targeta de so ha estat una mica difícil de configurar, no tan perquè no funcionés ràpidament. Sinó perquè no es reconeixia automàticament. Finalment he desactivat el suport ALSA del kernel i he instal·lat el driver extern concretamen la versió en desenvolupament. En Gentoo són els paquets media-sound/alsa-headers-9999 i media-sound/alsa-driver-9999, després fent un alsaconf i restaurant els volums tot a rutllat.

La resta de coses com la webcam, lesctor de targetes flash, comandament a distància i lector d’empremta digital encara no els he provat de configurar malgrat sé que han de funcionar. Per altre banda, la gràfica, el so, el disc dur amb turbo flash SATA, etc. funcionen molt bé.

Sobre la feina comentar que hem fet un parell de sistemes de distribució per dues pantalles amb Linux embedded que si tot segueix el seu curs han d’alimentar una xarxa de mil pantalles, tot i que de moment en proves només n’hi ha tres de funcionant i la cosa va molt bé. Perquè ús en feu una idea són unes pantalles que van a uns comerços i que mostren llistes de reproducció basades en imatges (JPG) i videos (MPG4).

Per altre banda, també hem fet un munt d’apliacions que treballen de la mà pel món dels kioskos. Realment espectacular: sistemes de creació de continguts, servidors d’aplicacions, players multimedia completament online amb cachés locals en el player, sistemes de monitorització de xarxa, estadístiques, PKI per control d’VPNs i mil històries més que algún dia hauré d’explicar a la web de l’empresa malgrat, això s’ha de reconeixer, que fa molta mandra documentar i més després d’acabar tanta feina.

La conseqüència de tot això…

ja ho heu vist, tinc l’estudi de casa fet un caos. Caixes apilades i papers sobre papers que s’acumulen. A veure si poc a poc vaig ordenant les coses. Però la veritat no tinc cap pressa, espero que això passi durant els propers mesos així ja vaig posant ordres al meu petit CPD i renovo una mica el hardware. A més, quan arribi la nova pantalla de 22″ la setmana que ve vull re-ordenar l’escriptori. Ja ús ho ensenyaré quan ho tingui montat, però la idea és aprofitar-me del Synergy i treballar amb 4 o 5 pantalles a la vegada, ja veurem com ho deixo al final.

0 thoughts on “Desaparegut… i petit review del portàtil, servidor i la vida en general

  1. No treballis tant Oriol que crea adicció. De totes maneres només puc dir que ets un crac.

  2. [1]

    No em facis tan la pilota, que realment jo diria que sóc un 'gilipolles', per cert, me'n vaig de pont per Palamós i també passaré per Girona a veure si trobo un forat i fem un caferillo.

  3. [2]
    OK tiu. Quan vulguis que tinc ganes de parlar un parell de coses amb tu.

  4. Eii!
    Al final em vaig decidir i avui m'ha arribat el Dell XPS m1330! Ara anava per posar-hi una Ubuntu i potser treure el Windows Vista i posar-hi l'XP. Però tinc un dubte: saps si em puc carregar totes les particions (recovery, Windows, Configuración de EISA i una partició anomenada primaria(que esta buida) de 2.5 GB)???
    En cas que hi posi l'XP, tindré problemes? Ho has provat?

  5. Ei!!

    Ja m'ho he carregat, però ara el driver del disc dur SATA em dóna problemes. He llegit a diversos forums i em diuen que posant un usb amb els drivers ja funciona, pero a mi la instalació de WINXP no em reconeix el dispositiu.

    Has provat d'instalar WINXP en el Dell? Com t'ho has fet?

  6. Epa!

    Tot solucionat, Windows XP corrent a l'XPS després de barallar-m'hi moltes hores… A veure que tal amb l'Ubuntu ara 😉

    Salut!

  7. Friki ! Deja ya de frikear y vuelve a escribir que se te da bien xD (hecho de menos verte escribir "malgrat")

  8. [7]
    Tens raó mussol, tic absort amb tata 'puta feina' i tinc un mono brutal d'escriure. Gràcies pels ànims. A veure si avui puc plegar aviat i després em dedico a disfrutar de l'ordinador pq estic una mica fart de només treballar i no disfrutar del que m'agrada.

Últimas entradas

Resumen 2023

Reading time: 14 – 22 minutes El 2023 comenzó con una sensación de renovación y optimismo. Tras un período marcado por la pandemia, este año se presentó como un lienzo en blanco, lleno de posibilidades y nuevas experiencias. Aunque el

Leer más »
Archivo