oriolrius.cat

Des del 2000 compartiendo sobre…

Hacking via Satèl·lit

Reading time: 2 – 3 minutes

Inspirat per la conferència que portava el mateix títol que l’article a la Undercon 0x08 l’altre dia vaig tenir 4 idees boges mentre anava en tren, com que no tinc temps ni ganes de donar detalls sobre el tema només em limito a llistar idees si algú les vol comentar de molt bon grat anirè resolent els dubtes:

 • Suposem una connexió a inet via SAT només de baixada i un accés per qualsevol altre sistema d’accés a inet tradicional.
 • Spoof de la IP origen per una que pertanyi a un rang d’IPs del proveedor d’inet via SAT.
 • Escolten la baixada del SAT i agafem les trames de retorn enviades per la IP que hem spoofejat.
 • Hi ha programes d’escaners de ports que funcionen amb estructures client servidor, d’aquesta forma es podria escanejar els ports a un site sense que aquest pogues saber mai qui ho ha fet realment.
 • És quasi impossible saber qui està treballant amb la connexió perquè és spoofejada.
 • Es podria programar un mòdul pel kernel del sistema que agafes totes les trames de baixada del SAT que tinguessin la mateixa IP destí que la IP que esta spoofejant l’altre interficie de xarxa a través de la qual enviem els paquets a la xarxa.
 • Aquesta interficie que envia paquets amb una IP spoofejada, pot ser de qualsevol tipus (en principi):
  • ADSL
  • RDSI
  • RTB
  • etc
 • Així doncs usant aquest interficie de SAT i l’altre interficie, diguem-li eth0, podriem crear una interficie virtual, per exemple vsat0, que ens permetria treballar amb internet igual que si tinguessim una connexió via satèl·lit normal, però sense haver-la de contractar i d’una forma molt difícil de perseguir.

Totes les tonteries que posa l’article simplement són notes teòriques (que segur que funcionen, ja us ho dic ara) que prenc al tren quan m’aburreixo i em fa mandra treure el portàtil. Si algú mai s’anima a jugar amb el tema que m’avisi i li dono un cop de mà. Però jo de moment deixaré el tema aparcat fins que em toqui la ‘loteria’ i em sobrin les hores 😉

0 thoughts on “Hacking via Satèl·lit

Últimas entradas

Resumen 2023

Reading time: 14 – 22 minutes El 2023 comenzó con una sensación de renovación y optimismo. Tras un período marcado por la pandemia, este año se presentó como un lienzo en blanco, lleno de posibilidades y nuevas experiencias. Aunque el

Leer más »
Archivo