oriolrius.cat

Des del 2000 compartiendo sobre…

Linux shell: la comanda find

Reading time: 2 – 2 minutes

Inspirat per un article de BlackShell sobre la comanda find, m’he decidit a resumir les quatre coses que es comenten en l’article, ja que a més d’un li poden anar molt bé.

Segur que molts coneixeu la comanda, però degut a la seva gran quantitat de paràmetres i a la mandra que sovint ens fa mirar el man, molta gent no sap ni per on començar a usar-la. Un ús que sovint se li dona és aquest:

find . -name "*.jpg"

Això ens busca tots els fitxers acabats en “.jpg” a partir del directori actual i recursivament per tots els directoris que pengen. Una altre comanda que jo uso molt és aquesta:

chmod 755 `find . -type d`

És molt senzill, busco tots els directoris a partir del directori actual i els asigno permisos rwxr-xr-x (755). En l’article al que faig referència ens parlen del següent exemple:

find * -name "*~" -exec rm {} \;

Aquest ús del find el trobo més elegant que el que he fet jo anteriorment, bàsicament es tracta d’aprofitar la capacitat que té el find per executar comandes quan troba el que busquem. Així doncs, en el cas de l’exemple que ens ocupa el que fariem és buscar els arxius acabats en ~ (arxius de backup de molts editors) i els elimina. Com veieu el que fa és usar el paràmetre -exec i acompanyar-lo de la comanda rm (borrar), el més important és fixar-se que {} es refereix al nom del fitxer trobat i que \; s’usa per definir el final de l’ordre.

Una classe ràpida sobre find, si realment us ha agradat i ho heu trobat útil ja teniu un bon motiu per mirar-vos el man i aprofitar tota la seva potència.

Comments are closed.

Últimas entradas

Add a New Dropdown Menu in OpenWRT LUCI

Reading time: 3 – 5 minutes OpenWRT, the popular open-source Linux operating system designed for embedded devices, offers the LUCI interface for easy configuration and management. LUCI is essentially the web interface for OpenWRT, and while it’s already feature-rich, sometimes

Leer más »
Archivo