oriolrius.cat

Des del 2000 compartiendo sobre…

Cansat de re-iniciar el router

Reading time: 2 – 3 minutes

Per l’ADSL de casa tinc un Zyxel d’aquells de la “timo”, realment n’estic fart ja que no sé per quin extrany motiu cada dia, dos dies, tres dies o setmana depèn com li ‘pica’ l’haig de reinciar. O sigui, que n’estic fart d’aquesta història perquè quan no sóc a casa és realment emprenyador trucar a ta mare, ton germà o a algún veí que te’l reiniciïn. Així que finalment buscant per casa he trobat un parell de gadgets que tenia per una estanteria plena de pols. L’inventillo és el següent:

inventillo.jpg

Què és tot això? doncs molt senzill com que l’accés al meu CPD és una mica emprenyador, ja que la porta queda darrera un sofà i s’ha de treure el sofà per poder-hi entrar. He col·locat un temporitzador digital que em re-inicia automàticament el router cada nit a les 4 del matí. Així doncs de les 4:00am a les 4:01am el router esta apagat (no es poden posar unitats de temps més petites). Amb això jo crec que aconseguiré evitar el 99% de les reiniciades. Però a més sota el temporitzador digital he posat un controlador d’endolls via radiofreqüència que em va portar el Magí fa quasi 1 any i que encara no havia provat. Es tracta de 4 endolls controlats per radio que a través d’aquest comandament:

Ens permet apgar i encendre dispositius a distància. Per tant, en cas de que es pengi el router sense entrar al CPD puc parar el router i tornar-lo a encendre. Cutre l’inventillo,eh?! ara només espero que funcioni, esperem que així sigui.

També vaig pensar en fer un script amb l’expect que entrés al router via telnet i l’hi fes un restart, el problema és que no recordo el pass del router i em fa mandra resetejar-lo i tonrar-lo a configurar, tot i que la solució potser seria més neta,no?

0 thoughts on “Cansat de re-iniciar el router

  1. Ostia quin invent mes currat 🙂

    Això és lo que m'hagués fet falta quan estavem a mataró i es quedava penjat el puto [strong]D[strong]efficient SpeedStream!

Últimas entradas

Add a New Dropdown Menu in OpenWRT LUCI

Reading time: 3 – 5 minutes OpenWRT, the popular open-source Linux operating system designed for embedded devices, offers the LUCI interface for easy configuration and management. LUCI is essentially the web interface for OpenWRT, and while it’s already feature-rich, sometimes

Leer más »
Archivo