Update al CPD

Reading time: 2 – 4 minutes

Com ja vaig anunciar m’he passat el dissabte liat amb el hardware del CPD. Però pel que sembla no he pogut ampliar tot el que volia. De fet, el més important que m’ha quedat per fer és l’update del firewall. Pel que us interessa a tots el més important és que el servidor té nou hard i per tant, s’haurien de servir les pàgines més ràpid, tot i les limitacions del ampla de banda del ADSL. Ja em direu què tal va tot això.

Update: afegides un parell de fotos.

El hardware actual del servidor és:

 • AMD Athlon 1GHz
 • 768Mb RAM
 • ~500Gb d’HD

Així doncs espero que ara no rebi tantes queixes per la velocitat de generació de les pàgines. Per altre banda també he actualitzat l’ordinador de la Daphne:

 • AMD Sempron 2400+
 • 512Mb DDR333 RAM
 • ATI Radeon 8X 128M amb MPEG2,SVIDEO i DVI
 • 40Gb HD
 • CD-R/RW
 • DVD-ROM
raco-daphne.jpg

Finalment el ‘big-marron’ ha estat el meu PC que el pobre li he intentat instal·lar la mateixa gràfica que la de la Daphne. Però pel que sembla a la meva placa base no li va agradar perquè amb unes 6h de proves vaig acabar amargat i això no funcionava ni a la de tres. Així que al final i he posat una ATI RAGE P que tenia per casa, així que al final el meu workstation ha quedat així:

 • AMD Athlon 2100+
 • 512Mb RAM
 • ATI Rage P 4X 64M
 • 200Gb HD
 • CD-R/RW
 • DVD-R/RW
raco-oriol.jpg

Ara el que em falta és posar el PII a 233MHz com a firewall i jubilar el pobre Pentium a 166MHz amb 32Mb de RAM, pobre firewall que no em deixa ni compilar coses ja que s’escalfa i es penja. A veure si aquest proper cap de setmana puc fer-ho. A més aquesta setmana a la feina canviem els servidors de retevision a les nostres oficines amb la nova línia LMDS de 2Mbps simétrics. Això vol dir que el proper cap de setmana potser no funcionarà el DNS d’oriol.joor.net, haureu de tenir paciència i penseu que potser www.joor.net, www.eslack.org i pof.eslack.org també fallin. Ja us informaré de l’evolució del tema.