oriolrius.cat

Des del 2000 compartiendo sobre…

SIEVE – llenguatge per classificar correu amb RFC ;)

Reading time: 2 – 3 minutes

Segur que molts coneixeu el procmail i si llegiu el meu blog haureu sentit a parlar del maildrop. Ambdós els usem tan en el client com en el servidor per classificar els emails en carpetes segons diferents criteris. Entre d’altres avançades funcions. Doncs bé, resulta que hi ha un llenguatge que realitza aquestes tàsques tan en el servidor com en el client i s’anomena SIEVE, aquest s’ha extès tan que ha acabat tenint el seu propi RFC: RFC3028. Impresionant,eh!? us recomano que li doneu un cop d’ull és molt senzill d’usar i molt potent. Tot i que no sé si fa el que jo realment desitjo, és a dir que suporti BBDD com a backend d’usuaris. Ja ho provaré quan tingui una estona.

La definició que dona el propi RFC sobre el SIEVE és interessant:

A language for filtering e-mail messages at
time of final delivery. It is designed to be implementable on either
a mail client or mail server. It is meant to be extensible, simple,
and independent of access protocol, mail architecture, and operating
system. It is suitable for running on a mail server where users may
not be allowed to execute arbitrary programs, such as on black box
Internet Message Access Protocol (IMAP) servers, as it has no
variables, loops, or ability to shell out to external programs.

És realment interessant veure la quantitat de software que implementa aquest estàndard, fins hi tot té aplicatius d’usuari per KDE i GNOME. Tot i que els que trobo més interessants són els via Web. Ja que quan ens interessa tenir el correu al servidor i accedir a ell a través d’IMAP, el fet de que el correu es classifiqui automàticament en carpetes i la gestió d’això es fa a través d’una web ens soluciona un gran problema als administradors.

One thought on “SIEVE – llenguatge per classificar correu amb RFC ;)

  1. what an awful website this is unfeignedly cracking and exalting cardinal volition for certain bring down to a greater extent ofttimes

Últimas entradas

Resumen 2023

Reading time: 14 – 22 minutes El 2023 comenzó con una sensación de renovación y optimismo. Tras un período marcado por la pandemia, este año se presentó como un lienzo en blanco, lleno de posibilidades y nuevas experiencias. Aunque el

Leer más »
Archivo