oriolrius.cat

Des del 2000 compartiendo sobre…

Xarxa social

Reading time: 3 – 4 minutes

socialnetwork.jpg

Feia temps que no cultivava tan la meva xarxa social com ho he fet aquesta setmana. De fet, no fa gaires dies comentava amb un amic meu que es fa difícil coneixer gent nova amb el ritme de vida que portem. D’anar a l’oficina i a casa. Només acabes coneixent nova a partir de la feina o la família. No com quan anaves a l’escola, institut o universitat que acabaves coneixent un munt de gent i no sabies de què. Doncs bé aquestes últimes setmanes han estat diferents, especialment aquesta última en la que he conegut fins a 3 persones noves i totes elles molt interessants.

Tocant temes tecnològics com ja passa sovint en aquest portal ús comento que he conegut a:

  • Laureà de UMTSForum.net jo diria que el portal d’UMTS més important de parla hispana. Un nano molt ‘enrollat’ de Vilassar, a veure si el coneixerà el Frantic, al final. Que a més hem de felicitar perquè acaba de tenir el seu segon fill: FELICITATS. Amb uns preojectes i unes idees molt interessants com passa sempre que només quedes per dinar i després ja t’esperen en un altre lloc ens va faltar temps. Així que espero impacient tenir temps pel segon ‘round’.
  • Toni de Torrelavit, si si del meu poble. Hi ha gent tecnològicament interessant al meu poble!!! ahir varem estar parlant per tlf una bona estona i avui quasi tota la tarda després de que ell em localitzes per internet en busca de gent per continuar fent creixer la xarxa Wireless de Torrelavit, que de moment no arriba ni a això i es queda amb xarxa de la gent del carrer, o sigui, eBosc.

Així doncs espero que aquest segon contacte em permeti treuem el pes de ser l’únic líder tecnològic de la xarxa de Torrelavit, ara ja tinc en qui compartir les ‘batallites’ tècniques tot i que he de reconeixer que el Jordi útlimament fa tot el que pot i més per millorar i fer creixer el tema, gràcies. Bé nanos, doncs espero poder-vos avançar ben aviat que la nostre ‘mini-xarxa’ té 3 nodes nous, dos més al carrer del bosc i un altre el d’en Toni. Que a més l’he enganxat en una època sebatica de la vida professional, saps què vol dir això no? que tocarà currar més que mai en el projecte 😉

Dona gust com ja dic a vegades, comprobar que el més maco de la tecnologia no és el que ens permet fer sino amb qui ens permet treballar, parlar i disfrutar. Com sempre diré IP no és el millor tipus de xarxa, ja que mentre hi hagin xarxes socials la tecnologia es veurà infinitament superada.

Quin rollo més filosofic i humanista que us he deixat anar, eh!? bueno de tant en tan ja va bé també. Penseu que ja m’he acabat de llegir els llibres de l’Alquimista i del del Sun Tzu, i algo se m’ha d’haver engaxat,no? 🙂 vinga nanos FEM XARXA, com diuen els de guifi.net i sobre tot amics! 😉

UPDATE: en Laureà també parla de mi al seu moblog: Val la pena seguir, sense cap dubte..

0 thoughts on “Xarxa social

  1. Si voleu aprofundir en el concepte de xarxa social, m'he trobat un manual sobre el tema que té bona pinta:

    Introduction to social network methods

    This on-line textbook introduces many of the basics of formal approaches to the analysis of social networks. The text relies heavily on the work of Freeman, Borgatti, and Everett (the authors of the UCINET software package). The materials here, and their organization, were also very strongly influenced by the text of Wasserman and Faust, and by a graduate seminar conducted by Professor Phillip Bonacich at UCLA. Many other users have also made very helpful comments and suggestions based on the first version. Errors and omissions, of course, are the responsibility of the authors.

Últimas entradas

Resumen 2023

Reading time: 14 – 22 minutes El 2023 comenzó con una sensación de renovación y optimismo. Tras un período marcado por la pandemia, este año se presentó como un lienzo en blanco, lleno de posibilidades y nuevas experiencias. Aunque el

Leer más »
Archivo