Ampliant la xarxa eBosc i més proves de cobertura

Reading time: 2 – 3 minutes

Aquest cap de setmana ja hem ampliat la xarxa d’eBosc amb un nou node que dona accés al a xarxa a 3 nous punts, dels quals dos ja estan operatius.

Aquí em podeu veure fent més proves de cobertura des de la teulada de casa del Toni. Tanta història quan amb l’antena interna del portàtil aconseguia un enllaç de quasi 1km i el coi del linksys necessitava una antena amb 14dB per fer el mateix enllaç.

Després per tal de fer més proves des d’altres punts de la teulada varem construir l’antorxa… el gran invent fet amb el màstil del parasol que tenia a la terrassa. Com podeu veure l’invent consisteix en posar l’ap i l’antena enxada a la punta del mastil del parasol. Qui li havia de dir a aquell parassol que serviria per això?

antorxa.jpg

En aquest mapa de la vista aeria es poden veure els punts que em deixat operatius aquest cap de setmana. En color balu hi ha marcades les zones que estan cablejades i en color groc les que s’accedeix per wireless a la xarxa eBosc.

mapa.jpg

Espero rebre aquesta setmana la placa base i la CPU a 1,7GHz que m’ha aconseguit el Jordi i poder tornar a montar al meu servidor com deu mana i amb la targeta de l’asterisk per fer més cosetes interessants. Ja que ara no tinc workstation ja que esta fent de server. Així que ben aviat tornarà tot a la normalitat i millorarem una mica la infraestructura de servidors. Tot això són problemes que encara arrosso de la petada que em va fer el HD fa unes setmanes, que resulta que finalment va acabar sent culpa de les controladores IDE de la placa base…buf!!! sembla la història de mai acabar.