oriolrius.cat

Des del 2000 compartiendo sobre…

XPLite i How-To: Boot Windows XP Off a Compact Flash Card

Reading time: 2 – 2 minutes

cf.jpg

Tot llegint el Howto (local) al que faig referència al títol, he descobert una nova eina el XPLite. Aquesta eina recorda molt al nLite que us vaig comentar tot i que no fan exactament el mateix. La diferència que salta a la vista només començar és que l’nLite és opensource i l’XPLite no, tot i que té algunes versions gratuites. Un altre detall interessant és que no és exclusiva de XP, sinó que tenim també el 2000lite i el 98lite.

La idea fundament de l’XPLite no és fer un ‘deployment’ o un ‘non-attended installation CD’ com el nLite, sinó més aviat aconseguir un windows el més petit possible. De fet, arriba a aconseguir posar un WXP en 350Mb dels 1,5Gb que requereix la instal·lació original. No esta malament,eh!? si es volen fer coses més petites per això teniu el 2000 que el pot arribar a posar en 200Mb i el 98 que pot arribar a cabre en 16Mb. Així que podeu arribar a montar sistemes molt petitons.

xplite.jpg

Degut al reduidissim preu dels HDs tampoc és una avantatge de preu fer això, però si que ens pot anar bé en sistemes que pel motiu que sigui (temperatures, cops, etc) ens interessa incrustar-los en dispositius de memòria no mecànics: CF, SD, MMC, etc.

Últimas entradas

Resumen 2023

Reading time: 14 – 22 minutes El 2023 comenzó con una sensación de renovación y optimismo. Tras un período marcado por la pandemia, este año se presentó como un lienzo en blanco, lleno de posibilidades y nuevas experiencias. Aunque el

Leer más »
Archivo