oriolrius.cat

Des del 2000 compartiendo sobre…

NTP public servers

Reading time: 2 – 2 minutes

sunclock.gif

Doncs gràcies a les aportacions del brainstorm al blog, he descobert el pool.ntp.org, de fet ja el coneixia com a client, el que no m’havia plantejat era el senzill que resulta ser un servidor d’NTP (Network Time Protocol) del ‘public pool NTP servers’. Amb això m’asseguro que les meves xarxes més importants estaràn sempre amb els servidors horaris ben sincronitzats i a part passo a formar part de la xarxa pública de servidors NTP perquè tothom se’n pugui beneficiar.

Els serveis de sincronització horaria pels usuaris domèstics no s’acostumen a valorar però en aplicacions distribuides i sobretot si aquestes donen serveis empresarials (on hi ha calers en joc) el tema de tenir tots els dispositius de xarxa ben sincronitzats és vital. Imagineu-vos el caos que suposaria que un caixer automàtic anès amb el rellotge atrassat…. no vull ni pensar-ho. Doncs bé jo no tinc caixers automàtics però si quioscos i d’altres coses semblants distribuides que necessito que les transaccions que realitzen estiguin ben sincronitzades perquè després em quadri la caixa 🙂

Bé doncs, si algú vol afegir-se a la xarxa de la que us parlo passeu-vos per ntp.pool.org val la pena amb 5min esteu al dia i amb 5min més heu montat el vostre propi servidor NTP públic i esteu dins la xarxa. Com a curiositat les dues IPs on he montat els meus servidors horaris són: 80.35.31.228 i 83.175.213.76. Obviament pel port 123/UDP.

Comments are closed.

Últimas entradas

Add a New Dropdown Menu in OpenWRT LUCI

Reading time: 3 – 5 minutes OpenWRT, the popular open-source Linux operating system designed for embedded devices, offers the LUCI interface for easy configuration and management. LUCI is essentially the web interface for OpenWRT, and while it’s already feature-rich, sometimes

Leer más »
Archivo