oriolrius.cat

Des del 2000 compartiendo sobre…

efemeride: Checkpoint compra Snort

Reading time: 2 – 2 minutes

snort.gif

Després d’un dia sense parar de fer de tècnic ni 1s i he vist que sense adonar-me’n se m’havien fet les 21h i m’he dit mirat el bloglines i plega per avui. Però quina ha estat la meva sorpresa al mirar el bloglines i veure que com a primera notícia d’slashdot hi havia: Checkpoint Acquires Snort. Com sabreu Checkpoint es consideren els inventors dels firewalls i Snort és un IDS amb llicència GPL comercialment esta sent explotat per l’empresa sourceFire que si no m’equivoco és del mateix tio de tota la vida, del programador de l’Snort, vull dir.

Perquè tanta sorpresa per la notícia doncs bé com potser alguns recordeu jo vaig fer el projecte final de carrera sobre IDSes i concretament vaig treballar moltíssim amb Snort instal·lat sobre FreeBSD, tot i que també el tenia instal·lat a casa sobre Linux en aquelles èpoques. De fet, ja fa molt de temps que em vaig cansar de mantenir una eina que dona tants falsos positius com un IDS per un entorn domèstic com és el que tinc. Però realment m’ha emocionat veure que el programet ha progressat tan com perquè Checkpoint fassi “ric” al seu autor.

Últimas entradas

Resumen 2023

Reading time: 14 – 22 minutes El 2023 comenzó con una sensación de renovación y optimismo. Tras un período marcado por la pandemia, este año se presentó como un lienzo en blanco, lleno de posibilidades y nuevas experiencias. Aunque el

Leer más »
Archivo