MySQL crash

Reading time: 2 – 2 minutes

Per un dia que es posa a ploure i estic a casa treballant, tot un plaer per cert. S’ha posat a fer llamps i trons fins que ha marxat la llum uns 2s en un llamp que ha caigut ben aprop i el pitjor és que el SAI no ha tingut temps de fer saltar la bateria i se m’ha reiniciat el server. Cosa que tampoc seria tan greu si no fos perquè he perdut quasi 1h per poder re-iniciar el MySQL… bé per si a algú li passa algo semblan aquí tenius els sintomes i el remei.

Després de mirar els fitxers de logs de /var/log/mysql tan el mysql.err com el mysql.log. No he trobat res que m’indiques quin era l’error de fet, podriem dir que no hi havia res que parles d’erros. Així que m’he decidit a passar al mètode radical i veure quins errors donaven les cirdes a sistema que feia al llençar el servei:

strace -f -o mysql.trace /etc/init.d/mysql start

L’únic que he trobat és un petit inidcador de que el InnoDB no s’iniciava bé. Gràcies a aquesta pista he arribat fins als formus de gentoo on he trobat aquest post: MySQL doesn’t start anymore after upgrade to 4.0.25 tot i que le títol no és gaire indicatiu del meu problema, en un comentari he trobat la solució:

cd /var/lib/mysql
rm ib_logfile0
rm ib_logfile1
rm ibdata1

Tornem a llençar el servei i tot solucionat, s’havien corromput uns fitxers de logs que usa l’storage del motor de MySQL i al borrar-los s’han tornat a generar. Quin patiment per tanta tonteria.