oriolrius.cat

Des del 2000 compartiendo sobre…

Ja tinc disc dur!!!

Reading time: 2 – 3 minutes

Portava dos dies sense linux al portàtil :'( la partició del linux del disc dur del portàtil se m’havia quedat tonto i per postres l’Oriol m’ha encomanat l’encostipat i vaig mig engripat. Tinc els ulls plorosos i sento amb reververació de serie i per postres avui sóc a Andorra. Així que aquesta nit he deixat el nou disc dur clonant-se i recuperant copies de seguretat. El millor de tot és que durant el viatge el Benja i jo hem fet una inversió de 20€ en tornavisos perquè jo pugés montar el disc dur durant el viatge. Quan arribi a l’hotel us poso les fotos que té el benja al mòbil.

Així que ja torno a existir. Ja tinc el meu sistema operatiu com deu mana funcionant i pràcticament no he perdut res. Per un cop un problema tan greu no ha tingut cap repercusió important. Més que unes 3h de feina personal i unes quantes més del propi sistema. Per cert, el disc dur només m’ha durat 1any i mig aproximadament era un Hitachi de 80Gb que vaig comprar-me i instal·lar-me jo mateix al Dell X300 i el nou que m’he comprat és un Toshiba de 100Gb.

cotxe-discdur.jpg

Sobretot feu com jo a la foto, si heu de canviar el disc dur d’un portàtil no oblideu fer-ho en un lloc incòmode i perillós. Per exemple, al cotxe camí d’andorra aprofitant les curves per perder algún ‘tornillo’. A més si pot ser que us falti alguna eina per acabar l’operació com hem fet nosaltres i aneu parant a totes les gasolineres a comprar just el model de tornavís a us falta. Finalment fins al ‘Punt de Trobada’ no l’hem trobat :'(

Update: video de la part final de l’event. Fet amb el mòbil del Benja. I fotografia del kit de tornavisos que al final ens ha salvat la reparació en ruta:

kit-tornavisos.jpg

0 thoughts on “Ja tinc disc dur!!!

 1. Increible… Sense paraules… :O
  Per cert, els que ens estimem una mica més el nostre portatil ^^ podries penjar unes quantes captures de com has canviat el disc dur d'un portatil? Així si mai es te que fer, que sapiguem més o menys que fer!

 2. Juas! ja posats a fer, podries soldar un parell de pins amb el soldador endollat al mechero del cotxe, mes que res per a fer un "AUN MAS DIFICIL TODAVIA" jeeje.

  Si es que sempre ens passa el mateix, necessitem fer les coses quan les necessitem i no podem esperar-nos, a més mola te cert risc erotic fer-ho, (lo de erotic bé a que si et cau un cargolet sota el seient del cotxe, despres t'has d'ajupir).

  Apa una abraçada!!

 3. A l'album de fotos teniu les fotografies detallades del primer cop que vaig canviar l'HD del portàtil i li vaig fer l'ampliació de RAM:

  canvi HD i amplicació de RAM

  També us adjunto el video que ha grabat el benja en els últims moments del montatge del disc dur el video esta fet en la càmera del seu mòbil però es veu força bé, malgrat les condicions tècniques en que esta fet:

  canvi HD al cotxe (~3'6Mb) últims moments al parking de l'hotel.

 4. JUASJUASJUAS!!!! Es boníssim el video!!! podrias fer un "HOW TO CHANGE A HARD DISK IN A COMPLICATED SITUATION".

Últimas entradas

Add a New Dropdown Menu in OpenWRT LUCI

Reading time: 3 – 5 minutes OpenWRT, the popular open-source Linux operating system designed for embedded devices, offers the LUCI interface for easy configuration and management. LUCI is essentially the web interface for OpenWRT, and while it’s already feature-rich, sometimes

Leer más »
Archivo