oriolrius.cat

Des del 2000 compartiendo sobre…

Gentoo Trick: module-rebuild

Reading time: 2 – 2 minutes

El pof en el seu dia i la GWN (Gentoo Weekly News) en una de les seves últimes edicions ens han parlat algún cop d’aquesta eina tan útil i que mai recordo com es diu exactament. A més sempre és quan més la necessites, o sigui, quan fas un update de kernel. Serveix per algo tan útil com recompilar els mòduls que no són natius del kernel per la nova versió de kernel que ens acabem d’instal·lar, estalviant-nos el mal moment que hem passat tots de necessitar just el mòdul que controla el dispositiu que no estava suportat de forma genèrica pel kernel i just en aquell moment no tenim el mòdul compilat.

Suppose you’ve just booted into a freshly updated kernel. First of all,
check which packages are using modules that haven’t been built with the
new sources yet:

module-rebuild list

and then you can rebuild them all by simply going:

module-rebuild rebuild

Per disposar del module-rebuild feu un emerge a:

* sys-kernel/module-rebuild
   Latest version available: 0.5
   Latest version installed: 0.5
   Size of downloaded files: 0 kB
   Homepage:  http://www.gentoo.org/
   Description: A utility to rebuild any kernel modules which you have installed.
   License:   GPL-2

UPDATE 5/6/2006: fixeu-vos al fer el list que no sempre hi ha tots els paquetes que instal·len moduls a la vostre llista, per tant, us recomano que afegiu els paquets que tenen mòduls amb l’opció add de la companda module-rebuild a partir de llavors ja es recordarà ell d’aquesta dependencia en el rebuild.

Últimas entradas

Resumen 2023

Reading time: 14 – 22 minutes El 2023 comenzó con una sensación de renovación y optimismo. Tras un período marcado por la pandemia, este año se presentó como un lienzo en blanco, lleno de posibilidades y nuevas experiencias. Aunque el

Leer más »
Archivo