oriolrius.cat

Des del 2000 compartiendo sobre…

Com un cable ethernet pot deixar d’anar?

Reading time: 2 – 2 minutes

ethernet.jpg

Aquest cap de setmana com molts dels meus clients i/o amics heu notat he tingut problemes greus de disponibilitat amb els servidors de la feina. Doncs bé he decdit explicar aquí el que passava perquè per molts anys que portis en el ‘mundillo’ hi ha coses que encara et sorprenen. Doncs, estic parlant de la naturalesa del problema que he tingut. Ja que tot ha funcionat perfecte excepte un coi de ‘latiguillo’ que uneix les radios LMDS a firewall des d’on es dona accés a internet a tota la xarxa de la empresa, inclosos els servidor d’internet.

Així de dura és la realitat varem trigar un munt d’hores en saber entre la gent de neo-sky i nosaltres en què era el que fallava ja que el cable aparenment funcionava. Però per algún motiu després d’un munt de mesos de funcionar sense cap problema fa 2 mesos que li ha donat per fallar. Per les bones, sense que ningú el desconnecti, el maltracti, etc. Simplement dissabte a la tarda va decidir deixar de funcionar.

El fotut d’aquests temes és que l’última cosa que creus que pot passar és que un cable d’1m que has comprat certificat de bones a primeres decideixi deixar de funcionar. Com a dada curiosa he comprovat que si connecto aquest cable a un HUB la llum d’aquest encomptes d’encendres el led del port amb la mateixa força que ho fan la resta de leds dels altres ports esta com atenuada la llum, s’encén però molt fluixa. Si algú té alguna idea de perquè pot passar alguna coseta així?

0 thoughts on “Com un cable ethernet pot deixar d’anar?

  1. Oriol, a mi em va passar el mateix. Jo crec que simplement es degut a un desgast físic o psicologic 🙂

  2. Yo el que vaig vore que va ser totalment surrealista es durant un estiu que vaig estar currant a la ràdio municipal del meu poble, que sens va quedar soldat un cable que anava desde la toma de la RDSI a una tarja per fer streaming d'events en directe via linees telefoniques digitals. Trobo que els conectors d'RDSI també son RJ45 no? En fi, la soldadura es va produir a causa d'un llamp que va fregir les tarjetes i part de la taula de so… increible… Timofonica, quien si no… jajajaja. Ara que Oriol, això teu fa mes pinta de ser que el cable esta compinchat amb els de la SGAE… ejjejeje. Vinga dew!

Últimas entradas

Resumen 2023

Reading time: 14 – 22 minutes El 2023 comenzó con una sensación de renovación y optimismo. Tras un período marcado por la pandemia, este año se presentó como un lienzo en blanco, lleno de posibilidades y nuevas experiencias. Aunque el

Leer más »
Archivo