oriolrius.cat

Des del 2000 compartiendo sobre…

OX – OpenXchange

Reading time: 3 – 4 minutes

ox.png

Acabo de llegir a través de la Linux Gazette que avui s’ha presentat el Open Xchange 5, malgrat ser un producte comercial basat en software lliure. Jo diria que és una de les solucions més recomanables per no tenir cap servidor Win en un xarxa de clients Win. Aquest software funciona directament sobre Suse i RH. Amb una mica de paciència segur que el podem fer anar sobre gentoo. El que realment m’agrada és que avui s’ha presentat un Samba OXtender aquest ens permet autenticar els nostres clients win a la xarxa, fer de servidor d’impresores de la mateixa forma que ho fa un win i obviament també servidor de recursos compartits.

Per mi una de les avantatges que oferia Win a través d’AD era els servieis d’LDAP i de kerberos que permeten tenir centralitzades totes les comptes d’usuaris en un servidor/s, o sigui, que podem tenir tots els fitxers, recursos, correu, etc. dels usuaris de la xarxa als servidors d’storage de la mateixa. Doncs bé jo diria que OX és la primera solució amb cara i ulls que fa el mateix per linux. Potser només li trobo a faltar que el seu entorn web es basi en AJAX per millorar l’experiència de l’usuari final. Però jo diria que a nivell de funcionalitats té totes les que podem necessitar.

El groupware integra totes les funcions que podem somiar i alguna més: correu, tasques, calendaris, calendaris compartits, llibreta de direccions privada, per grups i d’empresa, forums, servidor de documents, seguiment de projectes, servei d’IM, etc. Si a tot això hi afegim el control d’impresores, recursos compartits i autenticació única de l’usuari a l’accedir a la sessió de la seva màquina. Jo diria que tenim un servidor realment amb cara i ulls per substituir el W2k3 en moltes PIMES.

Potser podrieu trobar a faltar serveis de FAX i el de PBX. Que com sabeu seria senzillissim integrar dins la mateixa màquina, clúster de màquines, o el que tinguem com a servidors, només s’hauria d’instal·lar un HylaFAX i un Asterisk, per exemple. A més podriem fer que el servei de FAX es distribuis per correu, per no gastar paper, i els clients disposessin d’una impresora virtual que fos el FAX com que la BBDD d’usuaris del OX esta en un LDAP podriem fins hi tot connectar la llibreta de direccions del OX al FAX (impresora virtual) perquè quan volguessim enviar un FAX poguessim consultar l’agenda. Una altre opció seria fer tot això des de l’Outlook que esta suportat a través d’un plugin al propi OX.

Si els dubtes el teniu en l’accés online a la informació, tots els serveis de groupware i mail són accessibles via Web. A més el OX també disposa de plugins pels nostres dispositius mòbils: handhelds, smartphones, etc. (tan win com palm) per sincronitzar-los quan estiguem en ruta (roadwarriors).

Bé ara només us queda jutjar a vosaltres mateixos i si algú ja ha jugat amb tot això si us plau, que ho digui, perquè m’agradaria tenir opinions de primera mà. No com les meves que es basen en ‘elucubracions mentals’.

0 thoughts on “OX – OpenXchange

  1. dons jo hi he estat jugan una miqueta pero ho he tingut d'apartar una mica que tenim altres projectes que corren mes presa.
    vaig fer la instalacio en un centos 4 (rhel4 based) i la unica complicacio que vaig trobar va ser amb el cullons de tomcat i el webdav; no vaig aconseguir fer anar l'escriptura contra el server.
    realment es com be diu l'oriol, es una aplicacio empresarial de cullons, molt ben aconseguida, simple, entenedora i robusta. personalment la millor intranet que he probat, tot i que el meu jefe m'ho discuteix i per aixo ell es decanta mes per una drupal (i jo me pregunto; ha de saber html un del departament comercial??).
    veig que aqui el ronsu de l'oriol s'ho ha currat ben poc i no ha posat els links a la versio gratuita, que no es la 5 sino la 0.8 actualment, pero va be; aki el teniu.
    besitus!!

  2. Oriol,

    Dias atrás hemos empezado a probar OX (la versión opensource) en nuestra empresa, y puedo decirte que no tiene nada que envidiar a otras soluciones comerciales.

    En breve vamos a realizar diferentes pruebas de carga en un cluster bajo RHEL4.

    Nuestra intención es sustituir una aplicación que utilizamos del mismo tipo (menos potente y propiertaria) por OX.

    Un saludo

  3. dons ja feia temps que m'havia oblidat d'intranets/groupwares pero avui m'he estat mira la web de debianhelp on hi trobareu una llista de software lliure…be, no tot es lliure pero val la pena ferhi una mirada. mireu-vos aquests grooupwares perque valen molt la pena. jo ja he decidit oblidar-me de open-xchange i el conyazo del tomcat per una d'aquestes…encara per decidir.
    [li]simple-groupware
    [li]more.groupware
    [li]egroupware
    [li]opengroupware
    besitus!

Últimas entradas

Resumen 2023

Reading time: 14 – 22 minutes El 2023 comenzó con una sensación de renovación y optimismo. Tras un período marcado por la pandemia, este año se presentó como un lienzo en blanco, lleno de posibilidades y nuevas experiencias. Aunque el

Leer más »
Archivo