SAX 2006 (Salut Amor i Xarxa)

Reading time: 4 – 6 minutes

La setmana passada vaig agafar la furgo i en Lluis i camí cap a Manresa. On varem assistir a la SAX 2006, ara no recordo si és la segona o tercera edició. Aquesta cita anual és on ens reunim les comunitats lliures de comunicacions sense fils. Durant el matí hi varen haver algunes xerrades tècniques tot i que molt interessants diria que poc preparades, suposo que tots anem de cul. Tot i amb això el nivell tècnic en alguns temes era més que interessant. A veure si l’any que ve ara que ja sé de que va el tema em preparo alguna coseta i així hi aporto el meu granet d’arena.

Després del dinar, que va ser molt suau, tot s’ha de dir. Varem fer una taula rodona molt i molt interessant. On es varen parlar sobretot de temes referents a la inter-relació de totes aquestes comunitats entre elles. Per tal de sumar esforços, tan a nivell tècnic, com de documentació i organització. Jo diria que va ser la part que més s’hauria de descatar en aquestes jornades. Per tal de poder unificar encara més els esforços que com sempre acaben sent massa dispersos. Així doncs la meva proposta en aquest punt seria la de fer unes SAX dels cores de cada xarxa sense fils per tal de parlar de temes específics de col·laboracions entre nosaltres.

En aquest punt de la col·laboració entre xarxes sense fils es va acordar de publicar una especie de Planet RSS de les comunitats(*). Això consisteix en la idea de que cada web, weblog, portal o el que sigui de cada comunitat hauria de disposar de tres categories obligatories de contingut que es publicarien a través d’RSS. Això permetrà que es sindiqui des d’una web central, segurament www.guifi.net aquests continguts des de cada comunitat i que s’autopubliquin. El que es preten aconseguir amb aquesta iniciativa és:

  • No dubplicar esforços en la documentació generada per cada comunitat
  • No explicar de forma redundants noticies que afecten al món del wifi
  • Posar en comú els avenços de la nostre comunitat que poden interessar a la resta de comunitats
  • Tenir un únic punt de consulta d’informacions tècniques, consulta de propostes semblants o iguals
  • Enriquir amb més comentaris els articles que es publiquen, això enriqueix substancialment el contingut del propi autor, ja que en matitza aspectes que l’autor no ha pensat o no ha descrit prou bé
  • Es pot treballar de forma coordinada sense fer un sobre-esforç ja que fent el que fariem de forma normal ho posem en coneixement del resta de comunitats

Com que s’ha de predicar en l’exemple, podreu veure que en el meu bloc he creat una categoria que es diu Wireless dintre hi ha 3 subcategories, que són just les categories que varem acordar que cada comunitat ha de publicar via RSS:

  • eBosc: noticies de la propia comunitat (p.e. novetats eBosc)
  • wireless-docs: documents tècnics i/o informatius sobre wifi (p.e. com configurar un dongle usb wifi en linux)
  • wireless-news: novetats del món wifi: tècniques, productes, normatives, estàndars, etc.

Sota el meu punt de vista el nom de les 3 categories no és gaire important, sempre i quan sigui rellevant respecte el que contenen. A més s’ha de deixar ben clar aquests tres tipus de continguts perquè després es puguin recuperar des del lloc web central. En principi, el drupal que corre a www.guifi.net, el que no recordo és quin tipus d’RSS s’ha de publicar perquè el drupal el pugui importar automàticament a la categoria que toca. A l’espera de parlar aquest tema amb els administradors de guifi.net deixo pendent generar els meus 3 RSS.

Sobre el tema dels RSS als que no estigueu acostumants a treballar amb aquest tipus d’XML’s no us preocupeu ja que ús puc donar suport per tal de que us sigui més senzill fer-ho. A més la majoria d’aplicacions que s’usen avui en dia com a CMS ja suporten aquesta opció de serie. Així que només s’haurà de configurar convenienment el vostre aplicatiu web perquè publiqui els RSS.

Pels que durant la lectura d’aquest article us hagin sonat a japonés algunes de les sigles que he usat, us recomano que llegiu aquest article: ¿Què és RSS, sindicar, weblog, bitacora, etc?.

* Planet is a flexible feed aggregator. It downloads news feeds published by web sites and aggregates their content together into a single combined feed, latest news first.

0 thoughts on “SAX 2006 (Salut Amor i Xarxa)”

  1. Albert Homs

    Gràcies per concretar el tema dels RSS i la idea del SAX per a "cores" (suposo que són els administradors) és pot plantejar, encara que sigui de forma virtual-
    Lo del dinar era perquè no us adormissiu durant la tarda (encara que n'hi va haver algun que va caure igualment) 😛

Últimas entradas

Archivo
Scroll to Top