oriolrius.cat

Des del 2000 compartiendo sobre…

Aprenent UML

Reading time: 2 – 2 minutes

uml.gif

Ja he repetit mil vegades que no sóc informàtic, així doncs, mai havia après UML fins aquest cap de setmana que aprofitant que estava de Rodriguez m’he fotut una marató d’aquelles que feia temps que no feia.Doncs per tal de posar remei a la meva mancança en el tema UML m’he llegit/estudiat el llibre Aprenda UML en 24 Horas (editorial: Prentice Hall. 2001. Autor: J. Schmuller. ISBN: 968444463X. link amazon).

La veritat és que encara estic destrossat de l’esforç però us recomano el llibre. Realment no és res de l’altre món però si com jo teniu un problema i no pas la teoria per plantejar-lo, doncs jo diria que és la millor solució que he trobat per avui dilluns haver-lo pogut afrontar ja amb UML directament. M’ha agradat molt el fet que esta orientat a objectes tot el que explica això ja et permet pensar ràpidament en conceptes que coneixes i que et permeten avançar moltíssim.

Una altre cosa important del llibre és que no comença amb la pesada teoria de l’UML sinó que va directament a ensenyar-te a usar les eines, és a la segona part del llibre on tot això es posa en pràctica en un problema real i llavors et queda ben clar com s’han d’usar totes aquestes eines. Ara com sempre passa quan entres en una matèria que fins ara era nova és que tinc el gusanillo d’aprofundir més en alguns conceptes especialment en temes de Design Patterns.

0 thoughts on “Aprenent UML

  1. D'acord tu no ets informatic i jo no soc carniser pero la historia es: pq ho repetixes tant? es pecat ser informatic? estas fart de que la gent done per sentat que ho sigues?

  2. [1] doncs a la preguntes hi ha moltes respostes. Però potser el que fa que ho repeteixi tan és pq estic cansat de coneixer informàtics que no saben ni què és el MVC, ni l'UML, ni res de res… pq a qualsevol cantonada coneixes 10 informàtics, que per començar no han fet ni una carrera, ni un mòdul com deu mana ni res. Sincerament coneixo informàtics boníssims però aquests no són pas els que trobo cada dia per les empreses del món, més aviat al contrari. Són gent que són informàtics perquè el "mundo les ha hecho as".

    Jo no crec que tot t'ho ensenyin a les escoles, però d'aquí a que no ho aprenguis enlloc n'hi ha un bon tros. Per tot això quan em dieun que sóc informàtic els dic que jo no ho sóc ni ganes. També he de dir que també estic fart de trobar telecos que són uns inútils i que sovint fora d'un títol que ho diu, no en tenen res més de telecos. Però potser el problema no esta en què ets de títol sinó en si t'agrada el que fas i en si t'esforces per fer-ho bé, cosa que ja és més greu que no passi casi mai.

    Buf! quin rollazo nano… és que el tema dona per molt, però com sempre dic, l'important són les persones així que la resta ja ve sola.

  3. Si com jo quan us poseu a fer gràfics sense programes ús aniria bé alguna guia ràpida de símbols dels diagrames UML, aquí us passo un enllaç d'una web que ho té tot ben resumidet i ben col·locat:

    Allen Holub's UML Quick Reference

Últimas entradas

Enhancing SSH Security with StealthSSHAccess

Reading time: 4 – 7 minutes In today’s interconnected world, maintaining the security of your server infrastructure is paramount. One critical point of vulnerability is the SSH (Secure Shell) service, which allows remote administration of servers. Despite using a non-default

Leer más »
Archivo