PC/104 – la interficie misteriosa

Reading time: 2 – 2 minutes

Quan fa uns anys em vaig començar a posar amb el tema del embedded vaig començar a descobrir aquest interficie tan desconeguda quan vens del món del PC. De fet, l’ensurt només és al principi després descobreixes que només és un connector que ens permet tenir unes plaques d’extenció en espais molt reduits i de forma que la connexió sigui ben segura per entorns ostils. A nivell lògic és ben senzill, perquè les senyals que transporten no deixen de ser ISA o PCI. Segons algunes companyies el mercat d’aquesta interficie ha de creixer un 45% en els propers 4 anys.

L’estàndard en qüestió és de l’any 1991, i el va definir el PC/104 Consortium. Els estàndards definits per aquest consorci són PC/104, PC/104+, PC-104, EBX i EPIC. El PC/104 defineix un slot de 104-pin que equival internament a la lògica de funcionament ISA. El PC/104+ incorpora compatibilitat amb el PC/104 i afegeix compatibilitat lògica amb el bus PCI a través de 120 pins totals. El PC-104 només és compatible PCI i té 120 pins. Finalment tan el EBX com el EPIC, defineixen com connectar una placa SBC a un backplane o xassís.

pc104.gif

Les funcions de les targetes PC/104 són totes les que us pogueu imaginar i més. Des de les típiques que podem trobar en un PC: targeta de so, modem, targeta de xarxa, wifi, etc. Fins a d’altres targetes més pròpies del món industrial o de dispostius típicament enquestats. Per exemple, targetes GPIO, mini bateries, NVRAM, etc.

Últimas entradas

Archivo
Scroll to Top