oriolrius.cat

Des del 2000 compartiendo sobre…

OpenOffice – avui he fet el meu primer ‘template’

Reading time: 2 – 2 minutes

openoffice.jpg

Des de que feia el projecte final de carrera a la universitat que no havia tornat a tocar res de templates en processadors de textos. Doncs avui ja cansat de maquillar els documents de la feina a mà he decidit aprendre com carai es feien els templates, els índex automàtics, que les capçaleres i peus de pàgina només apliquin a les pàgines que m’interessen i alguna altre coseta.

Tot això pot semblar una tonteria però després d’1h d’autoformació i proves, he de dir que en un moment he tingut decorats i formatejats els documents que he fet durant la resta del dia. Realment m’he quedat enamorat d’aquesta forma de treballar. Em sembla que a partir d’ara la carpeta de my templates de l’OpenOffice serà ben plena de plantilles per qualsevol dels molts documents que he d’escriure sovint.

No vull acabar el post sense recomenar-vos una web boníssima per formar-vos en temes d’OpenOffice, malgrat la simplicitat del seu material, la llista de temes no massa llarga i lo esqüetes que són les explicacions m’ha servit per trobar el camí ràpid per formar-me en fer aquestes coses.

0 thoughts on “OpenOffice – avui he fet el meu primer ‘template’

 1. Gracies per l'enllaç 😉

  Ja no tin excusa per no usar l'openoffice al projecte de final de carrera 🙂

  Pablo

 2. Ei,hola,aquest és un nou sistema de crear blogs?
  Va millor que el blogspot.com?,però veig que aquí no hi ha traducció al espanyol del blog per a trevallar-hi.
  Merci.

 3. [2]

  què et fa pensar que parlem d'un nou lloc on s'hospeden blogs???

 4. No,però jo no sabia d´aquest lloc per crear o hospedar blogs,o no és així?.El blogspot.com és més conegut,no?-
  Una coonsulta:sabeu algú per què quan minimitzo el Thunderbird a la bandeja del sistema em diu que em falta una Dll i no se on trobar-la.Ja l´he reinstalat i res.
  Merci.

 5. [4]

  doncs l'OpenOffice no és un software per hospedar blogs sinó una suit ofimàtica. Al igual que el MS Office. Així doncs diria que t'has confós de funcionalitat.

  Per altre banda, si et falta una DLL del Thunderbird et recomano que com a mínim ens diguis quina per dir-te d'on la treus. Però pel que em dius, jo et recomaniria usar algún desintal·lador per desinstal·lar bé el programa (per exemple, your uninstaller) després un 'netejador de registre de windows', com ara el registry cleaner i finalment tornaria a instal·lar el programa en qüestió potser així se t'instal·la bé.

  Si encara no va el problema ve de sistema operatiu. Per altre banda, com et deia, també pots intentar trobar la .DLL en qüestió i instal·lar-la a mà. Tot i que no sé si ho sabràs fer bé a menys que t'ajudi algú amb una mica més d'experiència.

 6. hola m´assembla que no m´has estés o jo no m´explico bé,suposo deu ser lo últim.
  Jo em refereixo al blog….,o és una pàgina web.-http://oriol.joor.net/blog-.jo… deia o pensava que això era un blog i si és així pues bé.Per què jo tinc un blog a Blogspot.com.,i feia la comparació.Res mes…era només un comentari.

  I la Dll no em diu quina és….només diu que falta i que no hi és.El que si sé és que és del -minimitze tray-,que és el que vull i no va.
  El programa -your uninstaller- tens que $$$$ i no l´he trovat gratuïtament.L´altre si.-mindsoft registercleaner-

  Últimament sempre hi ha alguna extensió del Thunderbird que em fot la "pirula",bfffff.
  I per últim,:-)…,el corrector del firefox tampoc el puc instal.lar amb la versió 1.5.0.1-(2),diu que no es compatible.Vaig provar about:config–app.extens…–canviar el valor a 1.0,i tampoc va bé,no s´instal.la el corrector.A -extensionsmirror- tampoc el puc instalar,el puc baixar però sé on s´ha de posar el fitxer en el firefox.
  Total,problemes que haurien de ser sencills per mi son difícils.

  Res més,merci per tot.

 7. ja l´he trovat el -your uninstaller-,evaluació 21 dies.
  Aixó de Linux es bastant complicat per a usuaris novells……com jo.He provat d´instalar el Mandriva 2006 powerpack iso,imatge(3Gb),desde emule ,i no m´ha anat bé.
  Ja no estoy yo "pa estos trotes",xp y marchando…
  Però ho volia instalar més que res perquè diuen que aprofites més el ordinador i més si no és gaire potent.
  Però ni idea de quin instalar que vagi bé…..,hi han moltes versions i amb anglés.
  apa doncs,
  vagi bé.

Últimas entradas

Add a New Dropdown Menu in OpenWRT LUCI

Reading time: 3 – 5 minutes OpenWRT, the popular open-source Linux operating system designed for embedded devices, offers the LUCI interface for easy configuration and management. LUCI is essentially the web interface for OpenWRT, and while it’s already feature-rich, sometimes

Leer más »
Archivo