oriolrius.cat

Des del 2000 compartiendo sobre…

mapes conceptuals d’idees

Reading time: 2 – 3 minutes

Sovint tenim idees, tasques o mil i una coses pel cap que no sabem com fixar en un paper i encara menys en un PC. Per això hi ha unes eines que ens permeten fer mapes conceptuals de tot plegat. Fins ara la veritat no n’havia provat cap que no fos un paper i un llapis. Però aquesta setmana l’Oriol em va parlar del MindJet malgrat ser una eina súper potent i que m’ha enamorat des dels primers 5min que l’he provat, no disposa de suport per Linux. Quina ràbia! realment us recomano que hi perdeu una bona estona abans d’anar a buscar els seus similars en Linux. A més d’integrar-se perfectament amb l’office, suporta diversos tipus de mapes, molt senzills d’usar, entendre i exportar. Per si tot això fos poc es pot té una versió per PDAs.

freemind.gif

Com que sovint no uso win i només disposo de Linux, he trobat una eina que es diu FreeMind que vindria a ser el mateix, tot i que esta fet amb Java i s’ha llençar a través del JRE. Doncs bé això no és el problema més gran que té, sinó que les limitacions en els mapes conceptuals i el complicadillo d’usar-la són la guinda del pastel. Així doncs, malgrat intentaré extreure-li més el suc per la comoditat de poder usar-la des de Linux de moment els 5min que li he donat de proves no m’han acabat de satisfer :'(

Si no us feu una idea del perquè serveixien aquestes eines, el mapa de distribucions linux que he penjat al blog fa una estona és un bon exemple del perquè serveixen aquestes eines. A més de poder planificar coses més complexes i explicar idees ben abstractes que us rodin pel cap. De ben segur que l’Ernest domina millor el tema que jo i potser fins hi tot sap més eines i millors que les que jo he citat aquí.

0 thoughts on “mapes conceptuals d’idees

  1. [1]

    ostre nano, pedazo de currada que s'ha fotut el tio!

    ara el que necessitaré és estona per llegir-ho no em pots fer cap recomanació per anar pel dret i escollir el millor per treballar ja directament?

Últimas entradas

Resumen 2023

Reading time: 14 – 22 minutes El 2023 comenzó con una sensación de renovación y optimismo. Tras un período marcado por la pandemia, este año se presentó como un lienzo en blanco, lleno de posibilidades y nuevas experiencias. Aunque el

Leer más »
Archivo