oriolrius.cat

Des del 2000 compartiendo sobre…

SVN: Tortoise per Linux i Nautilus-scripts

Reading time: 2 – 2 minutes

Per windows tenim disponible el TortoiseSVN una aplicació que queda instal·lada com a opcions de contexte de l’explorer de windows. Ens permet treballar amb el VCS de forma súper còmode. De fet, el subversion es converteix en algo d’allò més senzill gràcies a aquest aplicació i acabes agafant dependència de l’eina.

Doncs bé aquesta eina com passa sovint no existeix per linux i més concretament com a extenció del nautilus per gnome encara menys. Però avui m’he instal·lat un script de nautilus (concepte que desconeixia fins avui) que ens permet d’una forma força rudimentaria, però eficaç, treballar amb el menú de contexte del nautilus directament contra el subversion. Sense haver de sortir a la consola per llençar manualment les comandes més típiques.

Concretament l’script l’he trobat al mariuss’ blog en l’article Nautilus Script for Subversion ens explica com s’ha currat aquest script. De fet, m’he informat sobre aquests scripts del nautilus i són trivials de fer. Quan els domini una mica més ús explico com es fan. De moment ús deixo amb el gusanillo.

Si useu el subversion i no voleu haver d’anar amb la línia de comandes amunt i aball cada dos per tres, us recomano que descomprimiu el fitxer: nautilus-svn-scripts-0.9.2.tar.gz dins del directori ~/.gnome2/nautilus-scripts, després reinicieu el nautilus i llestos ja podeu veure el menú de contexte apretant el botó dret del ratolí, el menú és algo així:

NautilusSubversionScripts.png

2 thoughts on “SVN: Tortoise per Linux i Nautilus-scripts

  1. Esta molt xulo el nautilus i les seves extensions, pega una ullada a nautilus actions que es un projecte per afexirli "features" al nautilus. Jo encara no l'he pogut provar pero pinta força be 🙂

    PD: Felicitats per partida doble mussol! ( ja sas, mas vale tarde que pronto 😉

  2. [1] m'ho he mirat una mica per sobre i és una passada el món que hi ha aquí al darrera. A veure si m'ho miro amb calma ja que hi ha alguna extension que no he trobat i que potser em fassi ja que fa molt de temps que la trobo a faltar.

    Moltíssimes gràcies per la referència.

Últimas entradas

Resumen 2023

Reading time: 14 – 22 minutes El 2023 comenzó con una sensación de renovación y optimismo. Tras un período marcado por la pandemia, este año se presentó como un lienzo en blanco, lleno de posibilidades y nuevas experiencias. Aunque el

Leer más »
Archivo