oriolrius.cat

Des del 2000 compartiendo sobre…

Gentoo trick: eix buscant pel portage molt ràpid

Reading time: 1 – 2 minutes

A la Gentoo Linux Newsletter d’aquesta setmana es parla d’una eina que ens permet buscar pel portage de forma molt ràpida. De fet, ja vaig parlar d’una eina que serveix per coses semblants, fa temps, l’article es deia “Gentoo Trick: esearch & esync molt útils“.

De fet, no tinc clar quina diferència hi ha entre l’eix i l’esearch però sembla que tingui pinta de ser una mica més ràpida al fer el sync del portage. A més és curiós que usant també el trac com a gestor del projecte, l’altre dia en parlava en l’article sobre symfony.

0 thoughts on “Gentoo trick: eix buscant pel portage molt ràpid

  1. Jo fa algun temps vaig mirar-me aquestes dues eines (esearch i eix) i la veritat es que la única conclusió que vaig treure es que eix es una miqueeeeta més ràpid

    He de dir que jo faig servir esearch 😀

  2. Jo també he estat molt de temps amb esearch i just pels comentaris de la newsletter em vaig animar a provar-lo. La veritat és que trobo que és molt més versàtil eix, ja que amb un fitxer de configuració ~/.eixrc li pots dir que per defecte et mostri unes opcions o unes altres, com vols que te les mostri, etc…

    L'altra cosa que m'ha agradat d'eix és que en el llistat dels paquets et diu tots els ebuilds que hi ha per a la teva arquitectura, i te'ls marca segons el seu estat (masked, hard masked, etc…). Això és molt millor que amb esearch, que moltes vegades havia d'obrir la web a packages.gentoo.org per saber els ebuilds disponibles.

    Finalment, l'output de eix-sync també dóna força més informació (en el mateix o poc més espai) que el de 'esync'.

Últimas entradas

Add a New Dropdown Menu in OpenWRT LUCI

Reading time: 3 – 5 minutes OpenWRT, the popular open-source Linux operating system designed for embedded devices, offers the LUCI interface for easy configuration and management. LUCI is essentially the web interface for OpenWRT, and while it’s already feature-rich, sometimes

Leer más »
Archivo