oriolrius.cat

Des del 2000 compartiendo sobre…

Gentoo: conflicte entre shadow i pam-login

Reading time: 1 – 2 minutes

A la Gentoo Weekly News del 12 de juny 2006 es comenta un problema que em va molestar força fa unes setmanes. Resulta que les noves versions dels paquets pam-login i shadow es bloquegen mutuament. O sigui, que si desintal·les, per exemple, el pam-login per instal·lar la nova versió del shadow i resulta que falla la instal·lació pel motiu que sigui et quedes sense poder-te logar al sistema. Com em va passar a mi i vaig haver d’entrar amb un boot-CD per instal·lar com vaig poder la nova versió del shadow.

Bé doncs gràcies al GWN he pogut saber que el problema esta en que el fitxer /bin/login fins ara l’instal·lava el pam-login per raons històriques i la nova versió del shadow la 4.0 ja incorpora aquest fitxer, per això es bloquegen mutuament.

Sempre va bé saber el perquè dels problemes que t’han sorgit encara que els hagis pogut solucionar, ni que sigui per treuret la mosca del darrera de l’orella.

0 thoughts on “Gentoo: conflicte entre shadow i pam-login

  1. Mercy pel post i pel link a la sol·lució… m'ha servit per arreglar el problema que em bloquejava el "emerge system"…

Últimas entradas

Add a New Dropdown Menu in OpenWRT LUCI

Reading time: 3 – 5 minutes OpenWRT, the popular open-source Linux operating system designed for embedded devices, offers the LUCI interface for easy configuration and management. LUCI is essentially the web interface for OpenWRT, and while it’s already feature-rich, sometimes

Leer más »
Archivo