oriolrius.cat

Des del 2000 compartiendo sobre…

Substituts wireless dels cables USB

Reading time: 2 – 4 minutes

Actualment s’esta treballant en tres línies a l’hora d’elminar els cables del PC, normalment USB, el típic cable de ratolí, telcat, impresora, escaner, camara de fotos, etc. Totes les solucions són usant com a tecnologia de radio el UWB (wikipedia: UWB). De fet, durant aquest gener la IEEE va decidir desistir en l’estandarització d’aquesta tecnologia que havia de ser l’estàndard 802.15.3a. Però múltiples desacrods en el grup de treball van acabar en la conclusió de que no s’entandaritzaria.

freescale-fig1.gif

Doncs bé les tendències en les que s’estan treballant per tal de substituir els cables del PC als periferics són:

 • 1. Convertir directament les dades serie de l’USB en senyals de radio d’Ultra-Wideband(UWB). Ni els dispositius USB ni els host USB necessiten cap canvi ja que tot és completament transparent a nivel d’USB.
 • freescale-fig2.gif
 • 2. Usar només els connectors USB, però re-empaquetar totes les dades amb un altre protocol, per exemple TCP/IP. Així doncs la comunicació per aire es fa sobre aquest nou protocol, quan arriba al destí es re-converteix a USB. Així es manté compatibilitat amb els dispostius. Excepte les que usen el mode isochronous.
 • 3. Consisteix en redissenyar l’USB internament fins hi tot els sistemes electrònics. Només mantenint compatibilitat en les aplicacions però re-fent tots els drivers de host i de dispositius.

Si voleu aprofundir més en la discusió podeu llegir l’article Making USB without wires work for consumers (local).

Hardware

Alguns dispositius que ja implementen alguna de les tècniques explicades anteriorment:

0 thoughts on “Substituts wireless dels cables USB

 1. Crec que no s'ha acabat estandaritzant aixo ja que l'USB no te control en aquest medi fisic i caldria alguna mena de "wrapper" que manejes el direccionament entre multiples maquines, etc.

  BTW existeix bluetooth per aixo 😉 i si vols més velocitat bt2.0. De fet els mandos de la Wii van amb bluetooth.

 2. [1]

  No esta malament la velocitat de bt 2.0 però els 3Mbps queden molt lluny dels 480Mbps del usb 2.0 que malgrat no ser un estàndard quan funcionen sobre UWB en un sol PC i n dispositius funcionen prou bé.

  Malgrat tot el tema esta una mica verd i pràcticament no hi ha productes al mercat és el que ens ve a sobre es digui, bt, usb o com es digui però algo haurà de sortir perquè tenim tants cables pels dispositius per tot arreu que un dia acabarem nosaltres lligats als cables.

Últimas entradas

Add a New Dropdown Menu in OpenWRT LUCI

Reading time: 3 – 5 minutes OpenWRT, the popular open-source Linux operating system designed for embedded devices, offers the LUCI interface for easy configuration and management. LUCI is essentially the web interface for OpenWRT, and while it’s already feature-rich, sometimes

Leer más »
Archivo