oriolrius.cat

Des del 2000 compartiendo sobre…

Screen tips: més d’un usuari en una sessió

Reading time: 2 – 2 minutes

Quan vaig descobrir la comanda screen la vaig trobar potentíssima. Ben aviat me’n vaig enamorar, el que no m’hagués pensat mai és que es podrien fer coses tan interessants com les que explica l’article: Using screen for remote interaction (local). Per exemple, podem deixar una sessió oberta d’screen i accedir-hi des de més d’un client de forma simultanea. Tan en mode lectura, només veure el que hi ha, com escriptura, poder modificar en temps real el que conté el terminal virtual d’screen simultaneament des de més d’un lloc. Com us podeu imaginar això és ideal, per exemple, per poder ensenyar-li a algú com es fa alguna cosa.

Resum de comandes per tal de llençar una sessió d’screen i connectar-la en remot en mode lectura i escriptura:

1. Sessió principal: Cal que el binari /usr/bin/screen estigui setuid root.
2. Sessió principal: llencem screen: screen -S nom_sessio
3. Sessió secundària: connectem al PC de la 'sessió principal' amb SSH.
4. Sessió principal: Crt-a :multiuser on
5. Sessió principal: Crt-a :acladd loginID
6. Sessió secundària: screen -x usuari/nom_sessio

A més per si això fos poc, també podem grabar la sessió amb tots els moviments de cursor a través del propi screen sense haver d’usar comandes, com ara script.

Resum de comandes per grabar una sessió amb screen:

screen -S nom_sessio -L
o bé quan estem en una sessió:
Crt-a H

Cal recordar que igual que passa amb la comanda script, screen tampoc suporta els caràcters d’escapament ANSI que permeten mostrar colors a la pantalla. Per tant, si el nostre ls és amb colorets no funcionarà, cal que fem això per solucionar-ho: alias ls=’ls –color=none’.

Comments are closed.

Últimas entradas

Resumen 2023

Reading time: 14 – 22 minutes El 2023 comenzó con una sensación de renovación y optimismo. Tras un período marcado por la pandemia, este año se presentó como un lienzo en blanco, lleno de posibilidades y nuevas experiencias. Aunque el

Leer más »
Archivo