Reading time: 2 – 3 minutes
Explicar tot el que fa el Chumby jo diria que és impossible, ja que la potència del propi dispositiu resideix en la seva filosofia. Es tracta d’un SBC amb 266MHz de CPU, 32Mb de SDRAM, 64Mb de Flash, petita tàctil TFT de 3’5″ (320×240), 2 ports USB 2.0, wifi i dos altaveus de 2W. Tot això tancat dins d’un ‘pelux’. O sigui, que si cau per la part alcolxada no es trenca. Ideal per tenir-lo a la tauleta de nit doncs.
La filosofia que ens presenten la gent de Chumby és la d’oferir-nos un hardware i un software completament obert (OpenSource). Perquè desenvolupem el dispositiu tan com volguem i aportem els nostres avanços a la comunitat. Disposa d’un kit de desenvolupament basat en linux. Així doncs mireu tot el que arribem a tenir-hi funcionant:
Realment no fa més coses que un nokia 770, però diguem que el seu objectiu és ben diferent. Ja que el podem usar en entorns més ostils, si si! ostils… us sembla poc ostil la mala llet que portes quan et sona el despertador a les 7 del matí? jo no m’atreveixo a tenir que parar el nokia 770… una altre cosa en que també és molt millor que el nokia 770 és en el preu uns 150$.
A engadget podeu trobar-hi una bona colla de fotografies de l’aparell. Al blog de la Christine podem trobar-hi una placa amb la que afegeixes diversos conversos A/D, entrades i sortides analògiques i digitals a la placa base origianl del Chumby. Fins hi tot té el seu propi blog corporatiu si voleu seguir les evolucions del gadget.
Per cert, si mai no sabeu què regalar-me… aquí teniu una cosa que em faria il·lusió…hi hi hi! jo ho deixo anar no se sap mai 🙂
0 thoughts on “Chumby – un desperatdor?”
eh hmmm me interesa mucho lo del chumby… pero no entiendo nada… cual es la gracia de escribir en catalan (o lo que sea)? perder lectores o que? la verdad no lo entiendo muy bien…..
[1]
si lo pides con educación te lo traduzco sin problemas.