oriolrius.cat

Des del 2000 compartiendo sobre…

Perl: Template::Extract, Template::Generate i WWW:Mechanize

Reading time: 2 – 4 minutes

perl.png

Normalment no parlo mai de llibreries de Perl, tot i que fa una bona colla d’anys vaig estar usant-lo força. Obviament encara hi havia el PHP3 i el Python no era ni un somni. De fet, no li puc negar la súper potència al Perl simplement el problema que li trobo és que té una sintaxi tan confusa, complexe o espessa, diguem-ho com volguem que si el deixes una temporada després no recordes gairebé res. Però no volia comentar les difícultats que tinc per recordar el que sabia de Perl en aquest article.

Simplement volia aprofitar per referenciar un parell d’articles d’en BrainStorm que parlen d’unes eines que em canviaran la vida la propera vegada que hagi de programar una eina de web spidering. De fet, jo fins ara els anomenava robots, bàsicament eren eines que servien per construir-me bases de dades a partir de webs que disposaben d’informacions molt completes. Per exemple, webs amb reculls de característiques de milers de mòbils.

Les referències als articles:

Les llibreries de les que ens parla en BrainStorm:

  • Template::Extract construïm un template a al aplicar-lo sobre un document HTML ens permet obtenir-ne les dades, sense les etiquetes. De fet, si volem podem fins hi tot escollir quina informació en volem extreure, no tenim perquè extreure-ho tot. Concretament els templates es contrueixen segons la sintaxi que s’anomena TT2.
  • Template::Generate construeix templates estàndars a partir d’un HTML que li passem. Així després només ens cal modificar el template per tal d’ajustar-lo a les necessitats que poguem tenir.
  • WWW::Mechanize podem navegar a través d’una pagina web des de dintre d’un objecte de perl. És genial perquè ens permet arribar a les dades que ens interessa aconseguir de forma completmant transparent. Per exemple, connectem a una web, ens registrem, anem a la zona restringida cliquem a una secció de la web i obtenim la documentació que voliem dintre de l’objecte de perl. Ara si volem li podem aplicar un Template::Extract, per exemple.

Jo diria que es tracta de la trilogia perfecte per generar eines que ens permeten extreure informació de documents HTML. Una altre aplicació que és la que s’ens comenta al segon artícle que he referenciat la creació de resums RSS de pàgines que no disposen d’aquesta funcionalitat.

0 thoughts on “Perl: Template::Extract, Template::Generate i WWW:Mechanize

  1. Ostres, si que t'han calat fons els meus articles, me'n alegro que et siguin tant útils 🙂

  2. Si et digues les hores que m'he passat programat web-spiders d'aquest amb PHP et pensaries que et prenc el pel. Per temes de feina he hagut d'omplir BBDD amb més de 10.000 registres amb aquesta tècnica. No et pots ni imaginar els mals de caps que he agafat amb el tema.

    Per això m'ha agradat tan trobar aquesta alternativa en Perl, ara el proper cop que calgui fer això ja sé com sortir-me'n sense patir tan. Tot i que si em deixes escollir preferiria no haver-ho de fer més.

Últimas entradas

Resumen 2023

Reading time: 14 – 22 minutes El 2023 comenzó con una sensación de renovación y optimismo. Tras un período marcado por la pandemia, este año se presentó como un lienzo en blanco, lleno de posibilidades y nuevas experiencias. Aunque el

Leer más »
Archivo