OpenDNS – els millors DNS que podeu usar per navegar

Reading time: 2 – 2 minutes

opendns.gif

Sovint quan et pregunten quins DNS li poso a la màquina acostumo a contestar 194.179.1.100 com a primari i 194.179.1.101 al secundari, això ho vaig aprendre a l’època del primer infovia el del 055. Des de llavors se m’han quedat grabats aquest parell de DNS públics. Doncs bé, si a més d’això a cada empresa que vaig, a la xarxa de la meva feina o la meva intranet a tot arreu hi tinc un servidor DNS intern llavors mai tinc la necessitat de configurar-me servidors DNS externs. Així doncs, mai havia tingut la necessitat de plantejar-me quins eren millor o pitjors i què m’oferien uns o altres. Doncs bé, aquest cap de setmana tot llegint el blog de l’Alex King, concretament l’article sobre l’OpenDNS he descobert aquest servei tan interessant.

Algunes de les avatatges de l’OpenDNS són:

  • Temps de resolució molt ràpid. Servidors per tot el món.
  • Correcció d’errors tipogràfics comuns (p.e. convertir .xom -> .com)
  • Avisa si s’intenta entrar en una pàgina de phishing. Per tant, és ideal per protegir d’aquests atacs.
  • Es pot forçar l’update d’un domini, forçant el refresc.
  • A més és gratuït. Viuen de la publicitat que posen a la web i a les pàgines de bloqueig de phishing.