oriolrius.cat

Des del 2000 compartiendo sobre…

Unbuntu liveCD en mode persistent

Reading time: 2 – 3 minutes

En l’article d’unionFS ja parlava dels liveCD en mode persistent. La idea és ben senzilla i potent a la vegada, es tracata d’inicar el linux a partir del liveCD en aquest cas, la Ubuntu. Però a direferència d’un procés d’inici normal indicarem al menú inicial que volem fer-ho en mode persistent i guardarem tots els canvis que fem durant la sessió: nous paquets instal·lats, dades d’aplicacions, personalitzacions del sistema, configuracions diverses, etc.

Com fer-ho és ben senzill i només cal disposar d’un pendrive, disc dur o qualsevol altre dispositiu d’enmagatzematge amb suport d’escriptura. Ara només cal:

  • Canviar l’etiqueta el nom del volum per casper-rw:
    e2label /dev/hda1 casper-rw
  • Si la partició té format ext3 s’usarà la partició arrel per enmagatzemar-hi els fitxers persistents.
  • Si tenim un disc dur amb format FAT32, per exemple, podem crear un fitxer a l’arrel amb el nom casper-rw i dins del fitxer hi creem un sistema de fitxers ext3, així:
    • Suposem que tenim la partició FAT32 montada a /media/hda1 i hi creem un sistema de fitxers ext3 de 128M. Cal que ens fixem en que el fitxer que conté el sistema de fitxers s’ha de dir casper-rw:
      dd if=/dev/zero of=/media/hda1/casper-rw bs=1M count=128
  • Quan iniciem el sistema amb el CD o DVD i ens trobem al menú inicial cal premer F6 i als paràmetres del kernel que ens apareixen a la part inferior de la pantalla afegim la paraula persistent al final.
  • Si ens hi fixem quan s’inicia la distribució ja no només llegeix del CD sinó també del pendrive o disc dur.

Com que aquesta guia no és gaire exaustiva, ja que només volia exposar la idea i explicar la funcionalitat, per més informació es pot consultar: LiveCDPersistence del wiki d’ubuntu.

NOTA: és vital que recordeu que al disc dur també li heu de canviar l’etiqueta perquè es monti com a part d’enmagatzematge del mode persistent del liveCD sinó no es montarà. Jo vaig perdré més de 2h mirant codi font per culpa d’un error ortogràfic i de no tenir clar el que posava el manual d’ubuntu.

Comments are closed.

Últimas entradas

Resumen 2023

Reading time: 14 – 22 minutes El 2023 comenzó con una sensación de renovación y optimismo. Tras un período marcado por la pandemia, este año se presentó como un lienzo en blanco, lleno de posibilidades y nuevas experiencias. Aunque el

Leer más »
Archivo