oriolrius.cat

Des del 2000 compartiendo sobre…

Nokia N95 – el successor del meu Siemens S65

Reading time: 4 – 7 minutes

Ja fa molt de temps tinc el Siemens S65 (~3anys), així doncs la bateria ja comença a fer aquelles cosetes pròpies de l’edat, o sigui, carregar totalment el mòbil i que es descarregui en mig dia i d’altres tonteries similars. Tot s’ha de dir que li he donat moltíssima guerra. De fet, encara no entenc com aguanta tan el pobre. La qüestió és que fa potser 1 mes que busco algún substitut pel S65. Doncs l’altre dia em va semblar que per fi havia trobat la mare dels ous. Obviament té un però, de fet, més d’un però només un és realment un problema i és que segons diuen els anàlisis que he trobat per internet un dels punts febles que té és la duració de la bateria :'(. Quina ràbia, jo que pensava que per fi havia trobat un mòbil per deixar de somiar.

nokia-n95.jpg

Els que coneixen els meus gustos sobre mòbils deuen estar al·lucinant, ja que jo mai parlo bé dels Nokia més aviat al contrari. De fet, fa molt de temps que no tinc un mòbil Nokia. L’única cosa en la que realment m’han seduit els de Nokia últimament és amb el 770. Doncs bé, el model que m’ha seduit ara és el N95 que porta un Symbian 9.2 com a sistema operatiu, un dels millors sistemes operatius per mòbil però no-OpenSource. De fet, sempre l’he trobat molt estable el sistema operatiu però el que sempre m’ha costat molt és entendrem amb els menús que tothom troba tan senzills. De fet, això en la nova versió 9.2 canvia radicalment cosa que ja m’ha animat a considerar-lo.

Ús convido a llegir l’ànalisis que en fan a un dels llocs d’internet on fan anàlisis sobre mòbils que més m’agraden: Nokia N95 MobileBurn Review. Allà hi trobarem fins l’últim detall analitzat, si el que voleu és el motiu pel que m’encanta el telèfon doncs perquè ho té tot:

 • GPS tan per anar a peu com en cotxe, m’agradaria saber si hi ha les parades de metro de BCN i ja seria la bomba.
 • Bluetooth 2.0 (EDR)
 • USB 2.0: ideal per carregar-hi els MP3 ràpidament
 • WiFi 802.11b/g: perfecte per sincronitzar amb el PC, portàtil, trucar per VoIP, etc.
 • Reproductor d’MP3 (i altres formats): a més amb molt bona qualitat per poder deixar a casa el Creative Zen.
 • Radio: aquest és el gran motiu pel que sempre vaig amb el Creative Zen a sobre perquè m’agrada molt escoltar alguns programes de radio i no trobo mòbils tan complerts que disposin a més de radio.
 • EDGE: li trobo a faltar HSDPA però per navegar només amb el mòbil EDGE va perfecte el fotut és si l’úses com a mòdem del portàtil que EDGE és un pèl lent. Tot i que sempr és molt millor que GPRS, és clar.
 • Camera de 5 Mega Pixels: les fotos d’exemple de la web prometen molt però m’imagino que al final sempre troves a faltar la càmara de veritat i més si tens nocions de fotografia.
 • Videos en qualitat VGA (640×480) i 30fps sense límit de tmeps.
 • microSD: de serie ve amb 1Gb a la microSD però imagino que se n’hi deuen poder posar 2. El bo seria que en suportes 4 o 8, caldrà esperar a veure si els frikis de torn ho proven. No sé si suportarà la funció de MassStorage igual que la BB perquè llavors també es podria usar de llapis de memòria.
 • Pantalla auto-orientable: aquesta funció va molt bé perquè és totalment automàtica via un sensor i pots moure el mòbil com més t’interessi en funció del que estàs fent i es recol·loca tota la pantalla, aquesta funció és genial.

El que més m’agrada d’aquest terminal és que podria sortir de casa només amb el mòbil i ja portaria a sobre moltíssims altres gadgets que ara em veig obligat a arrossegar: llàpis de memòria, reproductor MP3, radio, GPS, telèfon VoIP, etc. Obviament tot això tan bonic se’n va per terra quan resulta que la bateria es gasta massa ràpid. Així doncs, a veure si algú es mulla a dir quan és aquest massa ràpid i sobretot quan aguanta la bateria en una trucada de telèfon i en standby. Una altre cosa que em sorprèn molt positivament és la seva mida i el seu pes, tenint en compte tot el que fa, és clar.

El dolent com sempre el preu, però de fet amb tot el que he comentat no trobo que uns 700€ sigui un preu car. Obviament sempre el podeu comprar via un operador blau que hi ha en el nostre país que te’l ven per uns ~400€. Però jo ja fa anys que per problemes de la meva religió intento no tenir res a veure amb aquesta gent que de tan maltractar clients s’han tornat blaus de la ràbia que tenen dins. Així doncs, només em queda plorar perquè me’l regalin o fer guardiola.

Una de les icognites més grans que tinc sobre el terminal és si via SyncML el podria sincronitzar amb Evolution sobretot pel que fa a l’agenda de contactes. Ja que els temes de correu i calendari els porto amb la BB de la feina i em va perfecte, però la BB com a mòbil personal queda curt tot i ser ideal per treballar i aquest N95 el veig perfecte com a mòbil personal, sempre parlo del meu cas, és clar.

0 thoughts on “Nokia N95 – el successor del meu Siemens S65

 1. [1]

  Doncs el software té molt bona pinta i si que esta disponible per nokia no el coneixa. Realment xulo, gràcies pel descobriment.

 2. Jo fa un parell de dies vaig trucar al 1485 de Movistar i encara no el tenen ofertat pels 495€ que diuen de portabilitat, en fí, seguirem esperant… valdrà la pena sacrificar-se 18 messos amb Movistar per aquest preu?

 3. [4]

  A mi no ja t'ho dic ara prefereixo pagar 300€ més i no haver ni de pensar en aquesta gent. Però no et resignis sempre hi ha alguna que altre forma alternativa per aconseguir-lo algo més varat. Jo coneixo que l'ha comprat per la web d'aquesta gent que ja hi és disponible però encara no els ha arribat, és clar.

 4. Acabo de preguntar i si, 450€ amb IVA inclòs, ja el tenen disponible i en un màxim de 12-14 dies fan l'entrega si ets de la província de Barcelona.

  Per una altra banda, pot ser d'aqui poc sortiran smartphones competents per part d'altres cíes. com HTC…

Últimas entradas

Resumen 2023

Reading time: 14 – 22 minutes El 2023 comenzó con una sensación de renovación y optimismo. Tras un período marcado por la pandemia, este año se presentó como un lienzo en blanco, lleno de posibilidades y nuevas experiencias. Aunque el

Leer más »
Archivo