oriolrius.cat

Des del 2000 compartiendo sobre…

Ampliat el disc dur del servidor en 500Gb més

Reading time: 2 – 2 minutes

Doncs fa una estona que acabo d’instal·lar una controladora SATA concretament una Supergrass que realment usa el chipset SiI 3512 (Silicon Image). La controladora suporta RAID 0 i 1 per hardware. Però jo només hi he connectat un disc dur Samsung de 500Gb per ampliar els quasi 700Gb que ja hi tenia al servidor. Així doncs ara em quedo amb més d’1.2Tb en dades al servidor, com han canviat els temps,eh?! les sigles ja tornen a canviar i jo encara recordo com si fos ahir quan varem passar dels discs de Mb a Gb i ara ja parlem de Tb, a veure quan trigarem a parlar de Pb.

De fet, ja fa dies que li dono voltes a montar una cabina de discs feta per mi mateix. O sigui, un servidor iSCSI de totes formes crec que això no ho podrà suportar la meva economia fins a finals d’any o principis del que ve. La idea és inicialment montar uns 5Tb però això em requereix primer solucionar moltes altres coses així doncs continuaré somiant.

Ara ja m’ha agafat mandra i passo de liar-me més però demà espero animar-me una estona per montar el Cisco 837 que substituirà el pobre Zyxel que tinc ara que sem penja cada 24 o 48h depèn de les ganes que té de treballar.

0 thoughts on “Ampliat el disc dur del servidor en 500Gb més

  1. Si t´animes a muntar ese servidor de fitxers amb 5 Tb podríes triar el openfiler, que te permet exportar en iSCSI, webdav, ftp, CIFS. Te molt bona pinta i jo tinc pendent mirar-lo per a casa.

  2. [1]

    Ostres que guapo això del Openfiler jo fa temps havia parlat d'algún software appliance basat en linux però en funcions de NAS i no pas tan ben parit com el que em comentes que pel que veig suporta no només NAS sinó que també SAN, com molt bé dius tu via iSCSI. Llàstima que no tindré temps de posar-me amb aquest tema fins d'aquí uns quants mesos però el tema em té realment emocionat.

Últimas entradas

Add a New Dropdown Menu in OpenWRT LUCI

Reading time: 3 – 5 minutes OpenWRT, the popular open-source Linux operating system designed for embedded devices, offers the LUCI interface for easy configuration and management. LUCI is essentially the web interface for OpenWRT, and while it’s already feature-rich, sometimes

Leer más »
Archivo