oriolrius.cat

Des del 2000 compartiendo sobre…

SMS vs Twitter (Jaiku)

Reading time: 3 – 4 minutes

twitter

No fa gaires dies escribia l’article Qui usa twitter?. Preguntant-me una mica quines podien ser les utilitats d’aquesta eina que no acabava de tenir clares. Doncs bé després de llegir diversos articles aquí i allà i de veure algún que altre programa de TV que en parlava li he arribat a trobar coses força útils. Això si potser poc aplicables per l’estat de la tecnologia i la societat. Un exemple d’aquestes utilitats podria ser: imagineu que esteu escoltant Last.fm podriem registrar al nostre live streaming (fluxe de dades de la vida introduïts a twitter/jaiku) totes les cançons que anem escoltant. Així si en un moment donat volguéssim saber quina canço estabem escoltant en un moment donat podriem mirar a l’històric d’entrades de twitter/jaiku i sabriem quina és aquella canço que ara no ens ve al cap.

jaiku.gif

Com ja deia totes les aplicacions em semblaven una mica estèrils o potser massa friquis per l’estat de l’escenari que comentava. Però ahir em va trucar el Benja i em va comentar que estava pensant en un montar una solució per una colla d’amics afeccionats al birdwatching (observadors d’ocells). Bàsicament tenen un perfil molt poc tècnic i ben just saben enviar SMS. Així doncs, ell havia pensat en montar-los una petita web on quan algú veu un ocell en un lloc ho pogués reportar per SMS contra la web i després la resta ho podrien consultar en aquesta web o fins hi tot, re-enviar aquest SMS a la resta de la colla per rebre en temps real quin tipus d’ocell i a quin lloc l’havien vist.

Doncs bé, ràpidament la meva bombeta es va encendre i vaig veure una aplicació claríssima d’eines com twitter/jaiku. La idea és ben senzilla, aprofitant els clients per mòbil de twitter/jaiku aquesta colla de birdwatching poden reportar en temps real contra una web i la resta d’amics els ocells que han vist i on els han vist. Encara més, fins hi tot poden publicar fotografies q flickr, enllaços, etc. i tot això quedarà registrat al live streaming tan via web com a través dels clients del mòbil en temps real. A més els requisits que es demanen de terminal i el consum d’amplada de banda són mínims i els beneficis en aquest cas són ben clars.

Perquè tota l’estona parlo de twitter/jaiku. Doncs perquè jo diria que si twitter és una idea molt bona, encara ho és més el que proposa jaiku. Bàsicament la diferencia esta en las possibilitats d’integració. O sigui, no només permet registrar notes escrites per nosaltres sinó també música que escoltem de forma automàtica, fotografies, entrades al blog, etc. Bàsicament twitter fa el mateix però és un pel limitat en quan a compatibilitats i jaiku no només permet integrar més coses sinó que permet integrar fins hi tot el propi twitter.

One thought on “SMS vs Twitter (Jaiku)

 1. Dear Sir/Madam

  Routesms Solutions Limited provides Bulk SMS having tie up with 27 international SMSC covering most of the countries in the world.

  Our professional technical team provides 24×7 technical supports which is one of the best in the industry .

  We have multiple interfaces to send BULK SMS which includes

  1 Our own desktop application freely downloadable from our website http://www.routesms.com (User Friendly)
  2 HTTP API which you can integrate into your system (pl refer specification file “Routesms HTTP specifications” in downloads section of http://www.routesms.com)
  3 .DLL file
  4 SMPP interface

  We are having the platform to send bulk sms and many other services at a very reasonable rate.

  We can offer you a fresh pair of eyes to look at your business and help you develop and grow your business no matter what size or type trough SMS Services.

  We don’t have setup fee for our services.

  If you are keen to market your services or are looking for opportunities to develop such services we are interested in hearing from you.

  We can always assured you for the best service’s from our side.

  Please look forward for our coverage map, visit our website http://www.routesms.com

  Features of Route:

  1] Sender: Dynmaic (sender customization allowed )
  2] Long sms :Yes
  3]. Character set: Full GSM
  4]. Concat: YES
  5]. binary: YES
  6]DLR: YES

  7]Coverage: All operators covered

  8] SMS Traffic : All Type

  9] Protocol Supported: Http / SMPP

  Kindly come On MSN and Yahoo_id for futhur discussion and technical queries

  If you dont wish to recieve such advertising emails from Routesms Solution Limited ,kindly click on the below link and enter your email-id
  Remove My email id from your list

  Regards
  Naveena Nair
  Marketing Manager
  ———————————
  RouteSms Solutions Limited
  Office No. 401, 4th Floor, Evershine Mall, Mind Space,New Link Road, Malad (W), Mumbai – 400 064, India

  Tel : +91-22-40337676-99 Ext: 610
  Mobile: + +91-9850636185
  Fax: +91-22-40337650
  Email: naveena.nair@routesms.com
  web: http://www.routesms.com
  MSN_ID : naveena.nair@routesms.com
  Yahoo-ID: naveenan_routesms@yahoo.com
  Skype-ID: naveenan_routesms

Últimas entradas

Add a New Dropdown Menu in OpenWRT LUCI

Reading time: 3 – 5 minutes OpenWRT, the popular open-source Linux operating system designed for embedded devices, offers the LUCI interface for easy configuration and management. LUCI is essentially the web interface for OpenWRT, and while it’s already feature-rich, sometimes

Leer más »
Archivo