oriolrius.cat

Des del 2000 compartiendo sobre…

Montar un HotSpot Gateway amb Mikrotik i Linksys WRT54GL

Reading time: 1 – 2 minutes

La setmana passada vaig posar en producció un hotel amb un HotSpot controlat per un Mikrotik RouterBoard 150 i amb diversos AP Linksys WRT54GL funcionant com a bridge. Bàsicament la idea és la d’aquest gràfic:

topologia-xarxa-thumb.png

Doncs bé si voleu montar-ho al wiki ahir vaig fer aquest document per mirar d’ajudar als interessats: DIY HotSpot Wifi. Per cert, l’he fet en anglès perquè m’ho ha demanat gent que no enten el català. Si algú s’anima a fer la traducció que avisi que li dono accés al wiki i en un moment ho té arreglat. De totes formes ja veureu que he escrit ben poc i és molt entendor tot el que posa ja que el realment important és la configuració del Mikrotik.

Per altre banda, qualsevol dubte o consulta ja ho sabeu, podeu penjar comentari en aquest mateix article i faré el possible per ajudar-vos.

6 thoughts on “Montar un HotSpot Gateway amb Mikrotik i Linksys WRT54GL

 1. Hola Oriol,

  Molt interessant l'article. Però, quin software fas servir per a crear els diagrames?¿. Es que jo no acabo de trobar cap que m'acabi d'agradar.

 2. [1]

  És curiós quan em curro manuals com aquest les úniques preguntes que m'arriben és el soft amb els que faig els gràfics 😉

  Doncs bé, els faig amb MS Visio perquè per desgràcia Linux no té cap software que estigui a l'altura i que ningú em digui el Dia perquè fa realment pena. Obviament no reinicio el PC per treballar amb aquest soft el que faig és tirar-lo amb VMWare així.

 3. [2]

  El article es molt bo. Tu saps que jo vaig posar el teu blog entre els meus preferits de consulta diària pels POST tècnics. A més jo no soc gaire d'anar posant comentaris.

  De totes formes es que realment, ara mateix, tenia aquesta necessitat. Jo quan he tingut que fer diagrames sempre he acabat usant el Visio i ja estic una mica fart (Per dir-te, que estic fent els diagrames UML a mà, amb tots els problemes que hem suposa).

  Si et serveix de consol, a mi també hem fa molta ràbia quan hem curro una feina i només hem pregunten sobre el PowerPoint, els iconos i coses així.

 4. [3]

  No et preocupis que no m'ho prenc malament només que com tu dius fa ràbia. Però que hi farem la vida té aquestes ironies. Al cap i a la fi el que importa són els 'dibuixets' 😉

 5. [5]

  no ho coneixo això ho acabo de buscar a google i té bona pinta, però ni idea. Em sap greu.

Últimas entradas

Enhancing SSH Security with StealthSSHAccess

Reading time: 4 – 7 minutes In today’s interconnected world, maintaining the security of your server infrastructure is paramount. One critical point of vulnerability is the SSH (Secure Shell) service, which allows remote administration of servers. Despite using a non-default

Leer más »
Archivo