oriolrius.cat

Des del 2000 compartiendo sobre…

glsof – Arxius usats pels processos

Reading time: 1 – 2 minutes

Molts ja coneixereu lsof, bàsicament aquesta eina fa una cosa tan senzilla i potent a la vegada com dir-nos quins fitxers estan sent usats en cada moment per un procés que esta corrent en el sistema. Això és realment útil per moltes situacions, per exemple, quan volem desmontar una unitat del sistema i no hi ha manera de fer-ho perquè algún procés té obert algún fitxer d’aquella unitat, doncs amb aquesta eina podriem saber quin procés és i prendre les mesures oportunes.

Doncs bé, només volia comentar que avui casuament he descobert el glsof que simplement és un entorn gràfic basat en GTK per usar la comanda lsof. Això en entorns d’escriptori ens simplifica moltíssim la feina d’aprenentatge dels molts paràmetres que suporta lsof.

glsof.png

0 thoughts on “glsof – Arxius usats pels processos

  1. lsof es una de esas herramientas que a veces te "puede salvar la vida". 🙂
    Más de una vez me he encontrado conque en principio con el comando: ps, creo que un proceso ya no existe y luego miro con lsof, y el puerto y veo que aún sigue en marcha.

    Voy a probar esta herramienta!

    Saludos.

Últimas entradas

Add a New Dropdown Menu in OpenWRT LUCI

Reading time: 3 – 5 minutes OpenWRT, the popular open-source Linux operating system designed for embedded devices, offers the LUCI interface for easy configuration and management. LUCI is essentially the web interface for OpenWRT, and while it’s already feature-rich, sometimes

Leer más »
Archivo