oriolrius.cat

Des del 2000 compartiendo sobre…

ciopfs: case-insensitive ext3 via fuse

Reading time: 1 – 2 minutes

De tots són conegudes les aplicacions que usen FUSE per obtenir sistemes de fitxers del més inversemblants a través e l’espai d’usuari amb un kernel Linux. Doncs bé, en aquest cas el que hem calia era aconseguir que una partició ext3 en un dels seus directoris fos case-insensitive. O sigui, que no fes ús d’una de les funcions més coneguda del món Linux/Unix, la distinció en majúscules i minúscules en els noms d’arxius i directoris.

Doncs bé, la solució ha estat ciopfs aquesta aplicació que funciona igual que tantes altres aplicacions FUSE, ens permet re-montar un directori en un nou punt però sense sensibilitat en les maj-min. Per cert, com que esta en la seva versió 0.2 no m’ha estat precisament trivial compilar-lo amb una Debian Etch. He hagut de compilar a mà el FUSE i instalal·lar els paquets de ‘dev’ dels requeriments indicats a la documentació del aplicatiu. Espero que mica en mica això millori.

Comments are closed.

Últimas entradas

Resumen 2023

Reading time: 14 – 22 minutes El 2023 comenzó con una sensación de renovación y optimismo. Tras un período marcado por la pandemia, este año se presentó como un lienzo en blanco, lleno de posibilidades y nuevas experiencias. Aunque el

Leer más »
Archivo