oriolrius.cat

Des del 2000 compartiendo sobre…

Arquitectura HA escalable

Reading time: 2 – 4 minutes

A aquestes altures tots heu sentit a parlar més o menys de AWS. Sota el meu punt de vista són un conjunt de serveis a tenir molt en compte en el futur de les empreses. En entorns que cada cop es basen de forma més forta amb la virtualització i la externalització del hardware amb arquitectures com el SaaS. Doncs bé, si penseu treballar amb AWS hi ha unes eines web de l’empresa Righscale que valen realment la pena, el dolent és que no són lliures i que les has de contractar com un SaaS, amb tot el bo i el dolent que això suposa.

Bé doncs, tot llegint el wiki dels productes de Rightscale he trobat uns gràfics molt clars i representatius de com han de ser les arquitectures HA:

Arquitectura HA

Arquitectures HA escalables sobre AWS:

Arquitectura HA w/autoscaling

I l’aplicació d’aquesta teoria sobre un cas real per l’empresa wik.is:

arquitectura de wik.is

Per altre banda també voldria recomenar un parell de pàgines d’aquest wiki que comentava:

  • Auto-Scaling setup com el nom ens indica parla de com montar una arquitectura autoescalable amb rightscale i a més també amb alta disponibilitat
  • EC2 infraestructure s’explica l’anàlisis de com es va solucionar la problemàtica de wik.is amb els productes d’AWS i Rightscale

3 thoughts on “Arquitectura HA escalable

  1. Ostres esta genial tot això ho desconexia totalment. Tot i que com sempre passa en aquests temes ho veig un pèl verd. Malgrat això ho hauré de seguir d’aprop a veure si trobo algún RSS per mantenir-me actualitzat.

    Moltes gràcies Roman 😉

Últimas entradas

Add a New Dropdown Menu in OpenWRT LUCI

Reading time: 3 – 5 minutes OpenWRT, the popular open-source Linux operating system designed for embedded devices, offers the LUCI interface for easy configuration and management. LUCI is essentially the web interface for OpenWRT, and while it’s already feature-rich, sometimes

Leer más »
Archivo