oriolrius.cat

Des del 2000 compartiendo sobre…

Google sync: GNOME Evolution + Gmail/GCalendar/GContacts + Windows Mobile

Reading time: 2 – 4 minutes

google syncLa meva il·lusió quan vaig tenir l’HTC Kaiser (o la Cruise) era tenir-les sincronitzades amb l’Evolution. Al cap de poc temps van començar a posar-se de moda eines com el GCalendar i el Gmail va començar a oferir funcions de POP3 i IMAP cosa que el van fer molt més atractiu. Obviament tenir el correu, contactes i l’agenda completament sincronitzats amb aquests tres elements ja era tot un somni i vaig estar provant i plantejant montar combinacions realment costoses per tal de aconseguir això que comento. Però cap de les combinacions em donava un grau de confiança suficient ja que les sincronitzacions bidireccionals de tot plegat deixaven molt que desitjar. Com sempre passa amb Linux aquest tipus de coses sempre van amb retard.

Finalment aquesta setmana he posat en marxa la trilogia i de moment n’estic molt content del resultats. Anem a pams:

 • GNOME Evolution 2.24.2 finalment incorpora funcions que permeten:
  • Usar l’agenda de contactes del GMail de forma nativa i tenir-la en còpia en local per quan treballem sense connexió a internet.
  • Treballar amb un canal del calendari connectat contra GCalendar i sincronitzar-se periodicament de forma transparent. Com en el cas de l’agenda també permet tenir el canal en còpia per quan estem offline.
  • Pel tema correu ja no hi havia problema perquè sempre he usat IMAP i a través de Vodafone Push Mail rebo el mateix correu que veig al Evolution al Telèfon i a la compte de GMail. El que de moment no he resolt és que es vegin les carpetes que no són ‘inbox’, però això és més un problema de mandra que no de la tecnologia.
 • Google Mail, Address Book i Calendar des de fa uns dies disponsen d’un servei de sincronització amb compatibilitat per Windows Mobile, així doncs, només m’ha calgut seguir les instruccions que hi havia a la web de Google Sync i a funcionar.
 • Windows Mobile, escencialment el que diu Google Sync és que afegit un nou servidor Exchange contra el que farem les configuracions i gràcies a la connexió de Vodafone Mail Push puc connectar a aquest servei amb la mateixa tarifa plana de correu de 15€/mes. Realment genial, perquè tinc els 3 calendaris, agenda i correu sincronitzats per un preu increible.

Com veieu tècnicament la cosa no té cap mèrit per la meva part, i amb uns pocs minuts ho he tingut tot funcionant. De fet, he invertit molt més temps en fer recerca durant tot aquest temps que no pas en configurar aquest sincronització que comento. Per cert, com a nota fríbola afegir que, sense fer cap extra es sincronitzen perfectament els accents en qualsevol dels dispositius!

3 thoughts on “Google sync: GNOME Evolution + Gmail/GCalendar/GContacts + Windows Mobile

 1. Excel·lent comentari, jo també sóc dels que va amb el Google Sync a tot arreu! Al portàtil de la feina amb el PC de casa amb la Blackberry y en el NetBook, estem quatre vegades sync!! jeje

 2. Tot això està molt i molt bé. Pero hi ha un tema que no m’agrada, i es que cedeixo tota aquesta informació a google. Li estem donant massa informació… ¿M’estic tornant paranoic?

 3. Estic d’acord amb tu mussol, però és el preu que pagues per oblidar-te d’un tema que a més sovint no acaba d’anar fi. La conclusió és que al final sempre hi ha parts que no pots controlar tu mateix i t’has de plantejar pactar amb el diable, encara que aquest vagi pintat d’angel. Hi ha coses pitjors a la vida, no?

Últimas entradas

Resumen 2023

Reading time: 14 – 22 minutes El 2023 comenzó con una sensación de renovación y optimismo. Tras un período marcado por la pandemia, este año se presentó como un lienzo en blanco, lleno de posibilidades y nuevas experiencias. Aunque el

Leer más »
Archivo