oriolrius.cat

Des del 2000 compartiendo sobre…

Arreglant la bateria de la càmara de fotografiar

Reading time: 2 – 2 minutes

La semana passada Estefania va posar a carregar la bateria (NP-20) de la seva càmara de fotografia Casio Exilim EX-Z77 i a diferència del que fa normalment, o sigui encendres una llum vermella fixe, aquesta es va posar a parpadejar i no hi havia manera de que es carregués. Després dels típics moments de pànic i mal rotllo vaig posar-me a buscar per internet i vaig veure que hi havia un iluminat en un forum, no oficial de Casio, que deia que ell havia agafat un transformador AC/DC de 9V (les bateries són de 4,2V) i l’havia connectat directament a la bateria durant 30s i després la cosa s’havia arreglat.

Digueu-me expeditiu però després de buscar transformadors de 9V per casa no en vaig trobar cap, el que més s’assemblava era un de 12V. Així que em vaig aventurar a connectar els pols positiu i negatius directament a la càmara i després d’alguna petita xispa i 12s (aproximadament) vaig veure que els connectors es posaven una mica rojos així doncs, vaig parar. Després d’això al posar la bateria a connectar tot va funcionar a la perfecció. Increible però cert.

La veritat és que no tinc cap explicació a ciència certa del que va passar, la meva teoria és que les bateries aquestes porten algún tipus de xip (molt bàsic) o quelcom similar en el seu interior i que fent això aquest per sobrecàrrega es reseteja o algo semblant. Si algú en sap més del tema i em pot donar la seva opinió/explicació serà benvinguda.

4 thoughts on “Arreglant la bateria de la càmara de fotografiar

  1. Doncs a mi em va passar que tenia un nokia, no tenia el carregador oficial, i li vaig posar un transformador d’aquests que tenen diferents voltatges, vaig posar-li 12 enlloc de 9V i des de llavors aquell movil mai ha tornat a carregar cap bateria… tot i que la bateria no es va espatllar…

  2. Jo et diré que si encara tens les dues mans, es un autèntic miracle. Perquè les bateries d’ió de liti, no son per a jugar-hi. Tu mateix vas poder veure com en 12 segons, la sobreescalfor era tant gran, com per a que els terminals es posin de color roig. Així que compte… aquestes bateries si que porten un petit microprocessador, però es per a controlar la intensitat i el règim de carrega, que es fa amb diversos cicles i diverses pulsacions. Per lo tant, compte amb jugar amb bateries de liti que son traïdores. Referent al que dius, les bateries de liti, de vegades es queden tant descarregades, que el “processador” de càrrega triga una mica en tornar arrencar. Així que si mai et passa, deixa la bateria endollada uns minuts.

  3. Doncs gràcies per la info Miki, però la veritat és que ja l’havia deixat endollada més de 8h i no hi havia manera de que carregues ni el més mínim. Era com si estigués a la ‘parra’. Suposo que la gràcia ha estat això que dius, el petit ‘processador’ ha iniciat de nou el seu control dels cicles de càrrega.

  4. Bones, jo et puc dir per la meva experiència amb l’electrònica que amb bateries de SAI (que no són de liti), desprès de cert temps en que estan constantment amb càrrega, queden “adormides” i quan necessiten treballar no aguanten.
    La solució en aquests casos és connectar-les durant uns pocs segons al doble de la seva tensió, això fa que es tornin a “despertar”. De fet no sempre funciona si les bateries estan una mica “fotudetes”.
    De totes maneres cal anar amb molt de compte amb les bateries, sempre hi ha el risc de que explotin, o rebre cremades!
    Salut i sort.

Últimas entradas

Resumen 2023

Reading time: 14 – 22 minutes El 2023 comenzó con una sensación de renovación y optimismo. Tras un período marcado por la pandemia, este año se presentó como un lienzo en blanco, lleno de posibilidades y nuevas experiencias. Aunque el

Leer más »
Archivo