oriolrius.cat

Des del 2000 compartiendo sobre…

Nagios external commands

Reading time: 1 – 2 minutes

Tan de temps usant nagios i mai havia tingut la necessita de recorrer als Nagios External Commands. Escencialment es tracta d’una named-pipe que usa Nagios per rebre comandes via shell.

  • Sintaxis per injectar les comandes. Per suportar aquesta funcionalitat previament cal haver-la habilitat al fitxer de configuració de nagios, això també ho trobareu a l’anterior enllaç.
  • Comandes suportades, la llista és força gran i hi podem trobar coses com ara forçar un check per host o fins hi tot deshabilitar els checks sobre un servei o un host.

A continuació adjunto la comanda que podeu llençar desdel prompt per llençar una ordre al nagios al cap de deu segons. En aquest cas forcem que es verifiquin tots els serveis d’un host.

# des del directori on hi ha la 'named-pipe' sovint anomenada 'nagios.cmd'
now=$(date +%s); next=$(expr $now + 10); echo "[$now] SCHEDULE_FORCED_HOST_SVC_CHECKS;nom_host;$next" > nagios.cmd

Per veure el resultat de la comanda i si aquesta ha estat rebuda pel nagios només cal que mirem el fitxer nagios.log. La sortida del log serà algo així:

data host_server nagios: EXTERNAL COMMAND: SCHEDULE_FORCED_HOST_SVC_CHECKS;nom_host;unix_ts

Comments are closed.

Últimas entradas

Resumen 2023

Reading time: 14 – 22 minutes El 2023 comenzó con una sensación de renovación y optimismo. Tras un período marcado por la pandemia, este año se presentó como un lienzo en blanco, lleno de posibilidades y nuevas experiencias. Aunque el

Leer más »
Archivo