oriolrius.cat

Des del 2000 compartiendo sobre…

Jornades de Symfony a Castellò (desymfony)

Reading time: 3 – 5 minutes

El Benja i jo igual que l’any passt ens varem acostar el 1,2 i 3 de juliol a les jornades de Symfony de Castelló. A destacar que aquest any hi havia moltíssima més presència de gent que l’any passat obviament tots plegats professionals molt interessants i com m’agrada dir a mi moltíssima gent vocacional disposada a compartir-ho tot i a passar uns dies molt agradables rodejats d’altres geeks.

desymfony2011

La organització va estar excel·lent, es mereixen un 10. No havia vist mai un event tan econòmic i tan ben montat, se’ls ha de felicitar perquè la feina que fan és encomiable. Si ens centrem en les xerrades cal dir que el nivell era força elevat i això sempre és d’agraïr, obviament els ponents sempre tenen nivells diferents i capacitats oratories de diferent calibre però en conjunt la valoració és boníssima.

Pel que fa al contingut destacar que la xerrada del Alvaro Videla em va encantar. Potser perquè estava relacionada amb temes d’AMQP amb els que a la feina hem entrat molt forts. Però potser va ser la xerrada que més em va atreure. Aquí és on es nota que el meu perfil és més de sistemes i networking que no pas un programador pur.

Encara no he parlat de Symfony que és el tema central de les jornades i més concretament del recent estrenat Symfony2. Però això es mereix un apartat especial. He de destacar la feina que han fet la comunitat de Symfony perquè si la primera versió ja la trobava excel·lent aquesta versió ja és algo sublim, no puc dir res més que genial!

Esta clar que una versió tan recent com la que tenim ara esta mancada de moltes cosetes que es troben a faltar però la filosofia que acompanya al framework i els detalls de qualitat que es respiren per tots els racons els trobo difícils de millorar. Per altre banda, destacar també el microframework silex, en escència es tracta del mòdul de routing que té Symfony2 amb la possibilitat de carregar qualsevol dels altres mòduls que té Symfony2, això li dona una lleugeresa i velocitat impressionants.

Per explicar-me una mica del perquè de les coses que destaco penseu només en això: imagineu una interficie gràfica feta amb Symfony2 i qualsevol dels frameworks de JavaScript que més es porten jQuery, ExtJS, etc. desacopleu el model de negoci i la lògica de l’aplicació a través de RabbitMQ; aprofitant aquesta desconnexió entre la vista i el controlador es podria aprofitar el sistema AMQP proposat per desenvolupar codi en qualsevol llenguatge: php, php+silex, python, erlang, C, etc. que es dediques a implementar la lògica de negoci del nostre projecte. Només amb aquests elements es podrien programar moltíssimes de les xarxes socials o grans aplicacions web que s’estan oferint avui en dia al famós ‘cloud’.

Entenc que amb l’exemple que he explicat anteriorment es pot veure la grandesa de les coses que destaco i la potència infinita que ens ofereix a l’hora d’enfocar projectes escalables, senzills d’analitzar i a més per formats d’equips amb disciplines molt dispars.

Si hagués de destacar alguna cosa negativa de les jornades no seria pas un problema de les mateixes jornades sinó de com s’organitza el teixit tècnic que hi vaig coneixer, és a dir, moltes dels geeks que acudeixen a aquestes cites són freelance o treballen en PIMES, això fa que les grans software factories no disposin d’equips formats en aquestes disciplines. Obviament això no és culpa de les persones sinó de la demanda de les grans corporacions sobre tecnologies privatives, obviament la gent que vivim l’open source només en som unes víctimes que treballem per canviar el món poc a poc.

One thought on “Jornades de Symfony a Castellò (desymfony)

  1. I have read your article carefully and I agree with you very much. So, do you allow me to do this? I want to share your article link to my website: gate io

Últimas entradas

Enhancing SSH Security with StealthSSHAccess

Reading time: 4 – 7 minutes In today’s interconnected world, maintaining the security of your server infrastructure is paramount. One critical point of vulnerability is the SSH (Secure Shell) service, which allows remote administration of servers. Despite using a non-default

Leer más »
Archivo