oriolrius.cat

Des del 2000 compartiendo sobre…

Nou blog

Reading time: 3 – 4 minutes

Fa massa temps que no escribia una línia al blog i això no pot ser, sovint l’enemic més gran a l’hora de mantenir un blog durant tan de temps no és pas que no tinguis res a escriure sinó pensar-se massa el que vols aportar. En aquesta ocasió el que m’ha tingut el cap entretingut és el futur del mateix blog. Internet ha canviat molt i el meu entorn de relacions i interessos també. Així doncs, és inevitable preguntar-se pel sentit del que fa més d’11 anys que estic fent.
Un dels principals objectius que ha complert el blog durant tot aquest temps ha estat el poder tenir un bloc de notes públic de forma que podia compartir els meus coneixements o vivències amb el meu entorn i fins hi tot amb la resta del món que no coneixo de res. Però gràcies a les xarxes socials el fet de compartir un enllaç o quatre notes sobre un tema soluciona perfectament aquesta funció. Per altre banda les meves dues wikis s’han convertit en el millor format per guardar apunts. Per tant, la pregunta és evident quin espai li queda al blog?
El meu blog sempre s’ha definit com un blog personal i malgrat el seu focus tecnològic la paraula personal i el fet de convertir quasi de forma inconcient el meu nom en una marca personal sempre han estat el que l’ha caracteritzat. Però a través d’escoltar els meus lectors m’he adonat que ja no té massa sentit barrejar els tres grans focus d’interés dels meus dies per aquest motiu fa mesos que dono voltes a la idea de separar el blog en tres de diferents temàtiques.
A part de la complexitat tècnica el fre més gran que em bloqueja és què passarà amb tota la feina de SEO que s’ha fet any rera any sota la meva marca personal. Per aquest motiu després de molt donar-hi voltes diria que cada cop estic més aprop del que ha de ser el meu blog. Però potser el més important de tot és que gràcies a les conclusions que estic arribant sé que puc seguir escribint articles de forma alineada al futur del blog sense fer feina que després quedarà enterrada.
És a dir, una de les meves grans preocupacions era què passaria amb tot el material que he generat fins ara i si continuava escribint sense tenir clar el futur del projecte quin sentit tenia acumular més documentació; per aquest motiu el fet de començar a veure la llum al final del túnel em permet tenir la tranquilitat de que puc anotar les meves reflexions.
Per no deixar-vos amb la icognita de cap on vaig ús en faré cinc cèntims. La idea és tenir una línia que agrupi el contingut de les tres temàtiques algo semblant al que ja tinc fins ara, és a dir, l’Oriol en estat pur; tot barrejat i combinat. Però a través de pestanyes en el blog serà possible anar a llegir sobre: temes tècnics, temes de creixement personal i temes personals.
Com a gran canvi cal destacar que a partir d’ara el blog ja no només serà en català amb les opcions de traducció que ofereix google. Sinó que els articles que parlin de temes tècnics els faré en anglès, els de creixement personal en castellà i els personals en català. El principal sentit de tot això esta sobretot en la difusió i la pràctica de les llengües que conec.

Comments are closed.

Últimas entradas

Add a New Dropdown Menu in OpenWRT LUCI

Reading time: 3 – 5 minutes OpenWRT, the popular open-source Linux operating system designed for embedded devices, offers the LUCI interface for easy configuration and management. LUCI is essentially the web interface for OpenWRT, and while it’s already feature-rich, sometimes

Leer más »
Archivo